Производството на електроскутера Vespa Elettrica стартира през септември Производството на електроскутера Vespa Elettrica стартира през септември

Вчера Piaggio Group обяви, че през септември започва серийното производство на електрическия скутер Vespa Elettrica. Легендарният скутер в електрическата си версия ще се произвежда в завода Понтедера, в провинция Пиза. Там през 1946 г. е пуснат първия скутер Vespa.

От началото на октомври Vespa Elettrica ще може да се поръчва и онлайн, първо за европейските клиенти, а от началото на 2019 г. продажбите на електрическия скутер започват в САЩ и Азия. Цената все още не е оповестена.

Vespa Elettrica ще има въртящ момент от над 200 Нм, може да измине с едно зареждане 100 км, а литиево-йонните батерии могат да издържат 1000 цикъла на презареждане или за около 50 до 70 хиляди километра.

Новият скутер ще бъде на фирмената платформа Vespa Multimedia Platform. Тази система дава връзка на смартфона на собственика със скутера и извежда информацията на цветния 4.3-инчовия дисплей. Той има необходимите датчици и осветеност, които са лесни за разчитане от ездача. На дисплея има информация за скоростта, режимите на работа на скутера, информация за продължителността на каране и др. Същата информация излиза и на смартфона, включен към скутера с Bluetooth и с помощта на приложението Vespa Elettrica App. Заедно с това приложението дава възможност за информация на прибора от позвънявания, съобщения, избор на музика…

Като аксесоар се предлага фирмена каска със слушалки и микрофон, който може да се използва от скутера с Bluetooth.

Заедно с обикновената Vespa Elettrica ще има и още една версия Elettrica Х, която ще има по-дълъг като разстояние преход  до 200 км. Серийната Vespa Elettrica може би ще направи премиера на салона EICMA 2018 в Милано.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *