Проектите на Dorna Sports – eSport продължава да се развива с Virtual GP

еSport проектите на Dorna Sports продължават да процъфтяват. Второто виртуално MotoGP състезание надмина всички очаквания. Virtual Race 2 събра по-голяма аудитория от първата виртуална Гран При.
След невероятния успех на първата в историята на MotoGP виртуална надпревара, втората – Virtual Race 2 беше излъчено в неделя на 12 април. Съставът бе звезден. Това са Марк Маркес (Repsol Honda Team), Фабио Куатараро (Petronas Yamaha SRT), Данило Петручи (Ducati Team) и Валентино Роси (Monster Energy Yamaha MotoGP). Те стартираха на трасето Ред Бул Ринг в Австрия.
Отзивите за виртуалните състезания от феновете, партньорите и други от MotoGP, са невероятни. 29 излъчващи партньора показаха второто събитие на публиката по целия свят.

Партньори като Sky Italy, Canal + във Франция, DAZN (в Испания, Италия и DACHS), BT Sport във Великобритания, ServusTV в Австрия и Германия, Viasat в Швеция и много други показаха събитието в Европа.

В Америка състезанието бе показано на NBC в САЩ и Fox Brazil и ESPN в Латинска Америка. Наисток феновете бяха зарадвани от Motorsport TV Russia, Eurosport India и Fox Asia. За Долната Земя феновете бяха обхванати от Fox Australia и TEN. SuperSport също излъчи събитието в Африка. Това означава, че втората виртуална надпревара MotoGP отново достигна до всеки обитаван континент на Земята. Същото стана и при първото състезание.
Достигането и ангажираността в социалните медии и онлайн, също бяха впечатляващи. Около събитието бяха създадени 520 цифрови излъчвания. Пълното излъчване направи общо 75 милиона импресии, когато екипите, пилотите и MotoGP се включиха.

Това е увеличение с 25% от първата виртуална надпревара. Гледанията на видеоклипове също са се увеличили от 13 милиона на 14 милиона.

Самото второ състезание на живо се гледа от 3,2 милиона. За пореден път бяха направени повече от 2,5 милиона включвания, свързани и с Virtual Race 2. Като цяло, това се равнява на общо 8,5 милиона минути гледания на Virtual Race 2, което е увеличение над една пета.
За третото състезание няма да се чака дълго. То ще е в неделя, 3 май. Тогава бе първата дата на Гран при на Испания. Състезанието ще носи името Red Bull Virtual Grand Prix of Spain. Събитието ще предостави помощ на Официалната благотворителна организация на MotoGP – Two Wheels for Life. То ще подкрепи усилия в борбата срещу Covid-19. Състезанието ще започне в 15:00 ч средно европейско време или 16.00 ч. българско. Ще бъде и в трите класа – MotoGP, Moto2 и Moto3. Надпреварата ще бъде в уникални три онлайн състезания.Отборите от висшия клас могат да попълват по един състезател всеки, с изключение на Repsol Honda. Отборът има право на двама като шампион в MotoGP. В Moto2 и Moto3 могат да стартират по десет състезатели във всяка категория. По право ще могат са участват първите трима след Гран При на Катар.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.