Появи се суперспортният байк Triumph Daytona 765 Moto2

Стефан Илиев

Специално издание на Triumph от легендарната серия Daytona, печелила многократно шампионата в клас Суперспорт, бе представено от марката. Това бе новият Daytona Moto2 765. Машината е почти като състезателната машина в Moto2, но за движение на пътя.
Моторът ще бъде произведен в ограничена серия от 1530 броя. Всяка една машина ще бъде с индивидуален номер. Само 765 броя ще бъдат за САЩ и Канада, а 765 за Европа, Азия и останалия свят.

Triumph Daytona 765 Moto2 за 2020 г. е с отлично оборудване и е реална конкуренция в своя клас.

Той е с 765-кубиков 3-цилиндров редови двигател. Агрегатът е йпдейтван за Moto2 и е най-мощният и с най-голям въртящ момент на тази версия на Triumph. Мощността на мотора е 130 к.с. при 12 250 об./мин и въртящ момент от 80 Нм при 9750 об./мин. Моторът има невероятен звук от новата титаниева състезателна изпускателна система Arrow.
Окачването естествено е Öhlins. Предната вилка е NIX30, а моноамортисьора –  TTX36, целият в напълно карбонова „опаковка“. Спирачната система е Brembo Stylema. С нея мотоциклетът придобива напълно състезателен вид, но е хомологиран за движение по пътя.
Естествено, Triumph Daytona 765 Moto2 има топ електроника. Тя включва 5 режима на работа на мотора – Rain, Road, Sport, Track и Rider. Има cornering ABS, лаунчконтрол, Shift Assist нагоре и надолу, куикшифтър, измерване на времето за обиколка, цветен дисплей и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Hyundai представи нов персонален електрически скутер с пробег от 20 км

Hyundai разработи нов прототип на електрически скутер. На база първоначалната си концепция, представена на CES 2017 г., новият модел разполага със задно задвижване, батерия от последно поколение и стилни предни и задни светлини. Новият прототип е разработен, за да бъде представен като част от оборудването на бъдещите модели на Hyundai. […]

Subscribe US Now