Появи се суперспортният байк Triumph Daytona 765 Moto2

Специално издание на Triumph от легендарната серия Daytona, печелила многократно шампионата в клас Суперспорт, бе представено от марката. Това бе новият Daytona Moto2 765. Машината е почти като състезателната машина в Moto2, но за движение на пътя.
Моторът ще бъде произведен в ограничена серия от 1530 броя. Всяка една машина ще бъде с индивидуален номер. Само 765 броя ще бъдат за САЩ и Канада, а 765 за Европа, Азия и останалия свят.

Triumph Daytona 765 Moto2 за 2020 г. е с отлично оборудване и е реална конкуренция в своя клас.

Той е с 765-кубиков 3-цилиндров редови двигател. Агрегатът е йпдейтван за Moto2 и е най-мощният и с най-голям въртящ момент на тази версия на Triumph. Мощността на мотора е 130 к.с. при 12 250 об./мин и въртящ момент от 80 Нм при 9750 об./мин. Моторът има невероятен звук от новата титаниева състезателна изпускателна система Arrow.
Окачването естествено е Öhlins. Предната вилка е NIX30, а моноамортисьора –  TTX36, целият в напълно карбонова „опаковка“. Спирачната система е Brembo Stylema. С нея мотоциклетът придобива напълно състезателен вид, но е хомологиран за движение по пътя.
Естествено, Triumph Daytona 765 Moto2 има топ електроника. Тя включва 5 режима на работа на мотора – Rain, Road, Sport, Track и Rider. Има cornering ABS, лаунчконтрол, Shift Assist нагоре и надолу, куикшифтър, измерване на времето за обиколка, цветен дисплей и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.