Пламен Камбуров с най-добро време на тренировките в Лясковец

Едва ли някой се е съмнявал, че пилотът на Ел-Ви Ауто Рейсинг Пламен Камбуров ще отстъпи първото място в планинско Раховец-Лясковец. Шампионът-планинар за 2019 г. с Mitsubishi Lancer Evo 9 даде най-добро време  и в трите манша по трасето с дължина 2800 м.
С всеки манш Пламен подобряваше времената си – 2:11,757 в първия, 2:07,284 във втория и най-доброто му постижение – 2:05,045 в третия.  С това време той дава сериозна заявка за победа в утрешния старт.
Единственият, който можеше да обърка сметките на Пламен бе рали специалистът Мирослав Ангелов (Мегапорт) с Skoda Fabia R5 Evo. Миро „играе на свой терен“ и остана на 0,957 сек. от Камбуров втори. Но бе първи в клас RC1= Най-доброто си време постигна във втория манш – 2:07,807.
Очевидно на Миро му хареса да се пуска на планинско след Осогово 2020, където спечели. Там Ангелов кара, за да се подготви за спринта в Дряново. Сега обаче Миро Ангелов иска да защити тоталната си победа в Раховец-Лясковец – 6 от 6 манша. Кой знае, може да се цели и в трета титла – тази в планинските.

Трети стана Искрен Веселинов (Дианел Рейсинг) с Honda Civic на 7,275 сек. Искрен бе трети в първите два манша, а в последния дори бе втори, след Камбуров.

Искрен бе и първи в клас НС4. След него с 4-о време и първо в НС3 е Косьо Йорданов с Renault Megane Maxi, който остана на 8,675 от Пламен. Дано на Д-р Хаус му провърви в това състезание, че в Кюстендил имаше ядове и го декласираха.
Пети е лидерът в клас НС2 Симеон Иванов със Subaru Impreza. Той прилежно трупа точки и ще се бори за по-предно класиране.  Сериозен конкурент му е Стефан Георгиев (Стара Загора) с Ford Escort, който сега е непосредствено след него – 6-и.  Първи в RC4 е друг старозагорец – Динко Иванов със Citroen C2 R2. Той е с 9-о време. След него 10-и е лидерът в RC3 Огнян Герджиков (Мегапорт) с Renault Clio RS.
Снимка rallyxpress


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.