Пилотите на Yamaha стартират в рали Дакар 2019 с новият WR450F Rally Пилотите на Yamaha стартират в рали Дакар 2019 с новият WR450F Rally

Пилотите на тима Yamalube Yamaha Rally са готови за старта на рали Дакар 2019 г. утре. Състезателите от заводския отбор ще стартират с последната версия на мотоцикелта WR450F Rally. Заедно с Франко Каими, чието участие бе съобщено от тима в Перу, в състава са общо четирима мотоциклетисти. Останалите трима пилоти  са Адриан ва Беверен, Ксавие де Слотре и Родни Фаготър.

Машината за Дакар 2019 WR450F Rally получи ключови актуализации. С нея четиримата ездачи на Yamaha ще се състезават в 41-ото издание на емблематичното рали. Двигателят е с преработена конфигурация, за да бъде увеличена производителността и е с актуализиране на настройките. Така новата рали машина е готова да двуседмичната надпревара в дюните на Перу.

Една от звездите на Дакар през 2018 г. – Адриен Ван Беверен, отново е силен и готов да покаже какво е способен в Перу. В началото годината към рали Дакар 2019 към Адриен се присъедини французинът Ксавие де Солтре. Той измина хиляди състезателни километри на неговата машина WR450F Rally през 2018 г. Сега Ксавие е готов да стартира в петия Дакар в кариерата си.

Екипът на Yamalube Yamaha Rally ще бъде допълнително подсилен от Франко Каими и Родни Фаготър.  След като направи всичко възможно да се върне към конкурентната си форма след операцията на контузения си крак през октомври, Кайми се опитва постепенно да подобри скоростта и увереността си за тазгодишния Дакар. Що се отнася до Фаготър, той е опитен рали състезател се очаква отново да играе решаваща роля за Yamalube Yamaha Rally  в Перу.

Церемониалният старт е утре, а в понеделник, 7 януари колоната тръгва от Лима. Ралито е приключение с дължина 5000 км в дюните на перуанската пустиня. Състезанието има 10 състезателни етапа, а финалът е 17 януари.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *