Пилоти от MotoGP обвиняват Ф1 за състоянието на Силвърстоун

Пилотите на MotoGP искат британската писта Силвърстоун да бъде асфалтирана наново. Причината е, че неравностите на повърхността са станали още по-лоши спрямо миналия сезон. Пистата е домакин на състезанията от кралския клас от 2009 г. насам.
И ще продължи да е такъв най-малко и през следващата година, след като бе сключена нова сделка. След последния състезателен уикенд миналата седмица там обаче пилотите отбелязват, че неравностите са много по-голям фактор тази година в сравнение с преди.
„Пистата е много по-зле отколкото миналата година, заяви шампионът Хорхе Лоренсо. – Всяка година става по-неравно заради Формула 1 и останалите състезания с автомобили. Става и почти непосилно да запишеш рекорд на пистата.”
Кал Кръчлоу сподели, че проблемът нараства и е обсъждан дори от комисията по безопасност миналия петък. Той обвини и Ф1 за състоянието на трасето. „Никой не е в печеливша ситуация, защото дори и да го асфалтират наново, Формула 1 ще го доведе до същото състояние след година, каза Кръчлоу. – И все пак доста писти посрещат и пилотите на Ф1, но Остин, Барселона или Ред Бул Ринг изобщо не са толкова зле.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.