PEUGEOT със смели цели – 100% електрификация

PEUGEOT си поставя смели цели за електрификация:

 2023: всеки модел от гамата на PEUGEOT ще бъде електрифициран

 2025: PEUGEOT ще има 100% електрическо предложение в цялата гама

2030: 100% от автомобилите на PEUGEOT, продавани в Европа, ще бъдат 100% електрически

Обявявен бе ПРОЕКТА PEUGEOT E-LION. Подходът на PEUGEOT към електрификацията е добре проучен отговор на нуждите на променящия се свят. E-LION PROJECT е водещата философия за посрещане на тези нужди в следващото поколение на PEUGEOT. Tой е холистичен проект, 360° подход, базиран на 5-те „Е“.

1. Ecosystem: екосистема от продукти и услуги

2. Experience: клиентското изживяване от край до край

3. Electric: всичко се основава на 100% електрически автомобили и ангажимент на марката е да има  100% електрифицирана гама до 2025 г.

4. Efficiency: целта за максимизиране на производителността и минимизиране на консумацията (12,5 kWh/100 км за E-208)

5. Environment: крайната цел e за устойчивост и нашия ангажимент да постигнем нулеви въглеродни емисии до 2038 г.

PEUGEOT ще пусне 5 нови електрически модела за 2 години:

E-308, E-308 SW (първото европейско електрическо комби), E-408, E-3008 и E-5008. Електрическите 308 и 308 SW ще се задвижват от напълно нов електрически двигател, развиващ 115 kW (156 к.с.) и с пробег от над 400 км (WLTP цикъл). Това е постижение с водеща ефективност в сегмента и  средна консумация на енергия от 12,7 kWh.

Нова HYBRID технология

PEUGEOT въвежда нова хибридна технология с MHEV 48v Системата PEUGEOT. Тя се състои от ново поколение бензинов двигател PureTech със 100 или 136 к.с. , съчетан с 6-степенна електрифицирана скоростна кутия с двоен съединител (E-DCS6), която включва електрически мотор (21 kW). Благодарение на батерията, която се презарежда по време на шофиране, тази технология предлага повишен въртящ момент при нисък клас и 15% намаление на разхода на гориво (от 126g CO2/km през 3008). При градско шофиране SUV от C-сегмент, оборудван с HYBRID система, може да работи повече от 50% от времето в електрически режим със 100% нулеви емисии.

Обявяване на новото поколение на C-SUV

• E-3008 Ще бъде разкрит през втората половина на 2023 г.,

• Пробегът  до 700 км,

• E-3008 ще бъде първият автомобил, пуснат на пазара с новата модерна платформа STLA Medium,

• E-5008 ще го последва малко след това

Продуктовият дизайн и технологични иновации играят централна роля в проекта E-Lion и целта на PEUGEOT да постигне нулеви въглеродни емисии до 2038 г. Новата BEV гама на PEUGEOT ще бъде подкрепена от технологичните платформи на Stellantis, предоставяйки вълнуваща база за разработване на бъдещи дизайни.

• Нови пропорции – повече гъвкавост и свобода за преосмисляне на общите пропорции на автомобила

• Нови перспективи  – напълно нов дизайнерски език

• Ново пространство  – преосмисляне на вътрешното пространство и функция

• Нови жестове – управлението  чрез електрическа, вместо механична връзка на волана с автомобила позволява да се изследват напълно нови начини за управление на превозното средство. Това позволи създаването на Hypersquare и следващото поколение интелигентен i-COCKPIT® с изцяло нов интерфейс, който ще бъде пуснат на пазара от 2026 г. Сътрудничеството с водещи компании в света, като Amazon и Foxconn, гарантира, че новата технология винаги ще бъде в услуга на невероятно изживяване.

Отличителните черти на промяната ще бъдат:

• Светлината и стъклото заменят черното и хрома

• Олекотени седалки

• Рециклирани лети джанти

• Съсредоточаване  върху използването на рециклирани материали, включително рециклирани лети джанти

• Глобална стратегия за жизнения цикъл при проектирането на следващо поколение продукти.

ЖИЗНЕН ЦИКЪЛ: В бъдеще жизненият цикъл на електрически автомобил ще бъде 20 до 25 години, докато днес, за автомобил с конвенционален двигател, той е около 15 години. Това ще бъде постигнато чрез 4 основни стъпки:

1. Архитектура, проектирана да издържи 25 години, базирана на платформата Stellantis

2. Възможност за обновяване и рециклиране на ключови части

3. Обноввяване на ключови “износващи се” части на автомобила при смяна на собственика

4. Редовно актуализиране на софтуерно управлявани компоненти, за да бъде автомобила винаги привлекателен (подобно на годишната актуализация на мобилен телефон.)

Фокусът върху минимизиране на теглото,  и отпадъците при производството води до новаторски техники, демонстрирани в PEUGEOT INCEPTION CONCEPT с 4-те „С“ на устойчивостта:

1. Спестяване на тегло (по-тънки седалки)

2. Спестяване на отпадъци (формовани тъкани)

3. Спестяване на ресурси (суровини, без сплави и хром)

4. Спестяване на енергия (електрическа ефективност)

PEUGEOT се ангажира да БЪДЕ ВДЪХНОВЯВАЩ, и ДОСТЪПЕН за клиентите

Всяко EV изживяване е в съответствие с трите ценности на PEUGEOT:

• Примамлив дизайн – котешка осанка и светлинният подпис с 3 нокти са отличителни белези на дизайна на PEUGEOT

• Емоцията на инстинктивно удоволствие от шофирането се усилва още повече благодарение на електрификацията и страхотната отзивчивост и пъргавина на i-Cockpit

• Превъзходство чрез качество, ефективност и технология в EV гамата

• Лесен за закупуване: PEUGEOT предлага новия 408 с PHEV First Edition – пакет, който включва всички опции, и е достъпен за закупуване онлайн с няколко прости щраквания.

• Лесно зареждане: С Free2Move eSolutions зареждането у дома се осигурява с инсталиране на домашна Wallbox станция, а зареждането в движение е с достъп до най-широката мрежа за зареждане в Европа ( 350 000 станции) чрез e-Solutions Card. Тя покрива множество зарядни станции и дори може да бъде предварително заредена с кредит.

• Лесен за планиране: приложението PEUGEOT Trip Planner помага да се начертае пътуването и най-доброто място за зареждане по пътя. Едно бъдещо решение ще включва специални оферти за храна, пазаруване и дейности, разположени близо до места за зареждане, за да се оптимизира времето на клиентите.