PEUGEOT представя 408X и Inception Concept на международното автомобилно изложение в Шанхай

PEUGEOT продължава международното лансиране на новия 408, на международното автомобилно изложение в Шанхай от 18 до 27 април. Вариантът за Китай носи името 408X.

PEUGEOT INCEPTION CONCEPT, концептуален автомобил, илюстриращ визията на PEUGEOT на бъдещето, също е представен за първи път в Азия.

ALLURE: С 408X и PEUGEOT Inception Concept, марката PEUGEOT демонстрира своята креативност пред китайската публика.

EXCELLENCE: 408X се произвежда в Китай във фабриката на PEUGEOT Dongfeng в Chengdu.

EMOTION: Със своя PEUGEOT i-Cockpit и хибридните си двигатели, 408X съчетава емоция и ефективност.

Неочакван и иновативен в Азия и Европа, новият 408X е една от звездите на 20-то изложение в Шанхай (Auto Shanghai 2023). С глобални амбиции, новият 408X демонстрира креативността на дизайнерите и инженерите на PEUGEOT, които са позиционирали фастбека в горния край на C-сегмента, безпрецедентен както в историята на марката, така и на настоящия глобален автомобилен пазар.

В Китай и Азия, както и в Европа, PEUGEOT 408X е първият по рода си. Този автомобил е доказателство за постиженията на PEUGEOT, фокусирани върху инженерството за ефективност и интелигентна електрификация с два Plug-in хибридни двигателя,  предоставящи 180 к.с. и 225 к.с., както и бензиновия вариант PureTech със 130 к.с.

С най-новото поколение на PEUGEOT i-Cockpit, 408X разпалва емоциите, генерирани от авангардни технологии, посветени на вълнението от шофирането и инстинктивната ергономия. PEUGEOT 408X се произвежда във фабриката на PEUGEOT Dongfeng в Chengdu, Китай. Предлаган на пазара в страната от януари, PEUGEOT 408X вече е събудил интереса на голям брой клиенти.

PEUGEOT представя и PEUGEOT INCEPTION CONCEPT за първи път в Азия. Със световната си премиера на изложението CES в Лас Вегас, а след това представен и в Европа, този концептуален автомобил е реалистичен израз на оптимистичната визия на PEUGEOT за бъдещето. С изцяло нов дизайнерски език, който подчертава лъвската осанка още по-ярко, революционният интериор и с обещанието за безпрецедентно усещане при шофиране, PEUGEOT INCEPTION CONCEPT предвещава нова ера и въплъщава идеята на марката за визията на своите бъдещи електрически превозни средства.

Линда Джаксън, главен изпълнителен директор на марката PEUGEOT: „PEUGEOT 408X и PEUGEOT INCEPTION CONCEPT перфектно демонстрират капацитета на PEUGEOT за иновация и са брилянтна илюстрация на трите ценности на марката: Allure, Emotion, Excellence. Със своя грандиозен дизайн и привлекателност, тези два автомобила ще покажат PEUGEOT в нова светлина и това е особено привлекателно за китайските клиенти.“

*Новият PEUGEOT 408 е наречен 408X в Китай, тъй като гамата на PEUGEOT в страната вече включва модел, наречен 408