Panigale V4 е готов да излезе на всяка писта с аксесоари на Ducati Performance

Panigale V4 S е мотоциклетът, който олицетворява цялата същност на спортния дух на Ducati. Във версията от 2021 г. супер спортният мотор от Борго Панигале е още по-лесен за каране. Той е създаден да помогне на пилота да постигне върхови характеристики на пистата, което води до подобряване на времето за обиколка както за професионалисти, така и за аматьори.

Panigale V4 за 2021 г. е оборудван с два режима за състезателна езда, A и B, които могат да бъдат персонализирани от потребителя. Това е единственият мотоциклет в света, оборудван с ABS Cornering “Only Front”, разработен специално за максимална производителност на пистата. Също и за най-ниските нива на настройките на електрониката (DTC, DSC и DWC).

За да направи Panigale V4 S още по-уникален при представянето си на пистата, Ducati предлага на своите фенове серия от аксесоари от каталога на Ducati Performance. Аксесоарите, съдържащи се в каталога, са проектирани от Centro Stile Ducati и са  произведени в сътрудничество с избрани партньори. Целта е да осигурят максимална производителност и да подобрят типичния състезателен вид на мотора.

На 30 май, пилотът на Barni Racing Team Лука Салвадори демонстрира конкурентоспособността на Panigale V4 S. Той участва и спечели в категорията 1000 Open от втория кръг на MotoEstate 2021 Trophy – един от най-популярните аматьорски трофеи в Италия. По този повод Panigale V4 S, воден от Салвадори, оборудван със състезателен ауспух, гуми сликове на Pirelli и цял списък  от аксесоари, съдържащи се в каталога на Ducati Performance, също зае позиция, поставяйки рекорд на обиколка на пистата в Кремона.

Аксесоарите, монтирани на Panigale V4 S на Салвадори по време на състезанието, могат да бъдат закупени от всички дилъри в мрежата на Ducati. Те включват пълната титаниева изпускателна група Akrapovič, разработена от техниците на Ducati Corse въз основа на изпускателната система, монтирана на Panigale V4 R. Тя е използвана в световния шампионат по супербайк от Скот Рединг и Майкъл Рубен Риналди.

Налични са  регулируемите алуминиеви стъпенки Rizoma, които позволяват на мотоциклетистите да намерят най-добрата възможна позиция за техния строеж и стил на каране. Тук е и състезателната седалка от техническа материя, способна да предложи комфорт и сцепление за максимална стабилност по време на каране. Съществуват и серия от елементи, изработени от въглерод, като предния капак на калника и подвижното люлеещо се рамо. Също така комплекти за отстраняване на държача на регистрационната табела и капаци за огледални отвори. Те са идеални за затваряне на отворите, направени чрез премахване на ненужните елементи при използване на мотора на пистата.