Пълен абсурд! Българските пилоти без лицензи за европейско и световно през 2015 г.

Родните пилоти по мотоциклетизъм на писта и супермото няма да имат възможността от догодина да представят България на международни състезания. На няколко пъти през последните месеци шефът на БФМ Богдан Николов и председателят на Grand Prix Bulgaria Румен Петков алармираха за предстоящия проблем. Сега страната ни е пред угрозата в малкото време до началото на новия сезон да няма пилоти с международни лицензи. Само България до момента не е платила вноските си по таксите за лицензи за догодина във ФИМ.
Всичко това става навръх 90-я юбилей на БФМ, която е основана през 1924 г. От федерации на наши съседни страни, вече са започнали да проучват възможността да вземат някои от талантите ни и да карат под техен флаг. Богдан Николов каза: Положението е повече от трагично! От образцова федерация в целия свят да стигнем дъното. Все още не можем да се съвземем от управлението на Пламен Орешарски и спортния министър Мариана Георгиева. Техните лъжи и обещания доведоха до липсата на лицензи. Толкова години труд, трасета, успехи и да сме в това състояние. Дано това правителство начело с Бойко Борисов и министър Красен Кралев да ни помогнат и да проявят държавническо мислене, защото с всеки изминал ден става по-зле. Съвсем сериозно казвам, че съм на път да затворя всичко и да приключваме.
Всеки ден във федерацията се получават десетки обаждания от различни наши състезатели, треньори и деятели, които задават въпроса дали ще има мотоциклетен спорт догодина. За съжаление към днешна дата отговорът на този въпрос е отрицателен.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.