Palace Auto Varna 2021 E-Mobility – най-голямото събитие за електрифицирана мобилност започва днес

Днес в 12 часа във Варна започва специализираното изложение за електрически, plug-in хибридни и хибридни превозни средства, Palace Auto Varna 2021 E-Mobility. Събитието, посветено изцяло на електрифицираната мобилност на бъдещето, ще се проведе до края на седмицата, като във всеки ден вратите му ще бъдат отворени от 11 ч. сутринта до 19 ч. вечерта. Домакин ще бъде Дворец на културата и спорта Варна – зала Младост.

Свои хибридни, plug-in хибридни или електрически автомобили в рамките на изложението ще покажат марките AUDI, CITROEN, FIAT, HYUNDAI, JEEP, KIA, MAZDA, MASERATI, OPEL, PEUGEOT, SKODA, SUZUKI, FORD, VOLKSWAGEN и TOYOTA. Десетки са автомобилите, които ще бъдат показани за първи път пред родната публика на живо, а някои от тях са в продажба от съвсем скоро.

Безспорно най-голям интерес пораждат чисто електрическите модели. Такива ще можем да видим на щандовете на AUDI (E-TRON S), CITROEN (E-C4), FIAT (500 ELECTRIC), HYUNDAI (KONA ELECTRIC), KIA (E-NIRO), MAZDA (MX-30), OPEL (MOKKA-E, CORSA-E), PEUGEOT (E-2008, E-208), SKODA (ENYAQ IV) и VOLKSWAGEN (ID.3, ID.4).

На място ще научите повече за младия екип, който разработи първата българска електрически спортна кола KINETIK модел 27.

Куп хибридни возила от различен тип също ще могат да бъдат видени. Сред тях посетителите ще могат да се запознаят отблизо с редица plug-in (зареждащи се в мрежата), самозаредни и меки хибриди, каквито вече предлагат на практика всички компании.

Освен да се докоснат до автомобилите чрез статичната им експозиция, посетителите на Palace Auto Varna 2021 E-Mobility ще имат възможността да участват в организиран тест-драйв и демонстрации, за да видят и усетят следващото ниво на мобилност.

Официални партньори на събитието са Shell, УниКредит Лизинг и ЗК Лев Инс.

Входът за изложението струва 6 лв. при покупка на билет на място, а онлайн през мрежата на Eventim.bg пропускът е с цена от 5 лв.