Отново Кърджали ще открие екстремния офроуд сезон ! Отново Кърджали ще открие екстремния офроуд сезон !

За четвърта поредна година град Кърджали става център на офроуд спортовете и открива сезона за всички превозни средства извън пътя. От 3 до 5 март ще се състезават мотори, четириколки и джипове в специално подготвени трасета с обща дължина 500 километра.

На старт застават 70 джипа, 10 бъгита, 50 мотциклета и 20 четириколки  от България, Турция, Гърция, Румъния и Португалия. Сред тях са имената на първия европейски офрод шампион Николай Гочев, вицешампиона от Източно-европейския шампионат Валентин Гергов, шампионите в класа на прототипите от отбора на „Хюндай Рейсинг” Цв.Иванчев и И.Николов. Състезанието е кръг от националния рали шампионат при ATV машините и кръг от Балканската офроуд купа 2017, като на тържествена церемония на 3 март ще бъдат наградени победителите в „Балканска офроуд купа 2016”.

Най-атрактивните моменти ще бъдат на затвореното трасе до Водното огледало на 5 март, където публиката ще наблюдава отблизо уменията на пилотите. В надпреварата с ATV ще се включи и кмета на Кърджали г-н Хасан Азис, а негов гост ще бъде кмета на град Чорлу от Турция, който води осем екипажа с джипове за състезанието. Организатор е местния клуб „Кинекс Рейсинг” съвместно с община Кърджали, а дизайнер на трасетата е небезизвестният Николай Мартинов – Сървайвъра.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *