Отложиха MXGP на Патагония за ноември, отпада и суперендуро в Полшаq

ФИМ, местният организатор + Eventos SA и властите в Патагония  отложиха провеждането на кръга от световния шампионат по мотокрос.  MXGP на Патагония в Аржентина трябваше да се проведе на 21 и 22 март. Причината  е разширяващата се епидемия от коронавирус.
Новата дата, определена за провеждане на състезанието е 21 и 22 ноември. Тогава в Патагония е лято, а календарът ще се удължи. Целта на ФИМ обаче е да запази максимално календара на MXGP. ФИМ и организаторите на Гран при се стараят да запазят здравето на всички, които участват в световното първенство по мотокрос.

ФИМ отмени и последният кръг от световното първенство по Супер Ендуро, който трябваше да се проведе на 14 март в полския град Лодз.


Причината е разрастващата се епидемия от коронавирус. Новината съобщи специално за Riders.Live Теодор Кабакчиев. Състезанието в Полша е от изключително значение за нашия пилот,  тъй като трябва да определи носителя на световната титла за 2020 г. в тази дисциплина. Сега Кабакчиев с КТМ е лидер в класирането след 4 старта в клас „Джуниър“ със 185 точки. Със 183 т. втори е Леон Хентчел с Husqvarna. Трети е американецът Тай Кулинс с ТМ – 165 т.
На страницата на ФИМ не се уточнява дали последният кръг от шампионата на планетата ще бъде отложен за по-късна дата или ще бъде отменен изцяло. Ако състезанието отпадни, ФИМ трябва да вземат класирането до момента, а Теодор Кабакчиев трябва да бъде обявен за световен шампион.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.