Открито писмо на БФМ до депутата Валери Симеонов и българските медии

Днес по време на пресконференцията за мотокроса от европейския и националния шампионат в Троян, от БФМ разпространиха открито писмо до българските медии и до депутата Валери Симеонов, относно негово изказване от вчера. Публикуваме факсимиле от писмото, в което се казва:
Уважаеми г-н Симеонов,
Относно Вашето изказване касаещо „…отказа за финансиране на федерацията на Румен Петков в размер на 5 милиона лева…“ в предаването на БНТ „Още от деня с Димитър Цонев“, излъчено на 17.05.2016 г. бихме искали да Ви информираме за някои основни положения, касаещи мотоциклетния спорт и националните спортни федерации в България и тяхното финансиране:
1. Г-н Румен Петков няма собствена федерация по „мотоспорт“. Б България има само една федерация по мотоциклетизъм и тя е БФМ, в която членуват 50 спортни клуба от цялата страна.
2. Г-н Румен Петков от 2006 г. е председател на Организационния комитет на Grand Prix Bulgaria като той изпълнява тази функция на обществени начала.
3. През последните 10 години България и българския мотоциклетен спорт се наложиха като фактор на световно ниво и това стана благодарение на много обществени личности, ккъвто е и г-н Петков.
4. Ние считаме, че използването на спорта за политически цели е крайно „нехигиенично“ и до гляма степен е срамно, в сблучая за Вас в качеството Ви на народен представител, използващ националния ефир.
5. БФ по мотоциклетизъм, както и всички моторни спортове (автомобилизъм, картинг и др.) не фигурират в списъка на спортовете, подлежащи за финансиране от страна на ММС през 2016 г.
6. БФМ спазва наредбите и правилниците на ММС, както винаги е кандидатствала за финансиране по установения ред.
7. БФМ никога не е кандидатствала за суми, вменявани от Вас в телевизионно предаване.
Бихме искали да Ви информираме, в качеството Ви на „патриот през политическия сезон 2016“, че спортт, музиката и изкуството са най-добрите посланици и реклама на България пред света. Този вид реклама се нарича „чиста“ и „безплатна“ реклама за страната и нациата ни.
Заради „патриоти“ като Вас, днес много бългрски граждани се срамуват да се нарекат „патриоти“.
БФМ
София, 18.05.2016
Scan10006

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.