Отборът на HRC по мотокрос е готов за новия сезон 2018 в MXGP

Екипът HRC е готов за новия сезон 2018 в двата класа – MXGP и MX2 и има намерение за щурм на титлите. Причината е, че в състава за MXGP са двукратният световен шампион Тим Гайсер и новият пилот, който подписа договора си Брайън Богерс. В клас МХ2 ще кара Калвин Ландерен. Сезонът за 2018 г. включва 19 кръга и в него пилотите в големия клас ще карат мотоциклета, който миналата година спечели победи – CRF450RW, а в малкия клас ще дебютира изцяло новия байк Honda CRF250RW. Това са две машини, които ще трябва да изградят успеха на Honda в сериите.
Тим Гайсер се надява отново на титла. 21-годишниат словенец спечели историческия успех да Honda, като спечели една след друга титлите – първо в  MX2 през 2015 г., а след това в MXGP през 2016 г. През миналата година Гайсер също се представи добре, а сега се стреми отново към короната, с която се раздели през миналата година в края на шампионата.
Брайън Богерс е един от двамата нови пилоти в семейството на Team HRC. 21-годишният пилот от Холандия влиза в годината си на новак в големия клас MXGP заедно с Гайсер. Боргес все още се възстановява от травма в крака си, което ще забави малко дебюта му във висшия клас.
Калвин Вландерен е новият пилот на Team HRC в клас MX2. Младият южноафрикански пилот вече показа в шампионата, че е много бърз и сега очаква да покаже това на седлото на новият Honda CRF250RW. С този мотоциклет той стана 3-и в първото състезание Internazionali d’Italia в Риола през миналия уикенд.
Сезон 2018 стартира във Вила Ла Ангостура в Аржентина на 3 и 4 март.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.