Opel Astra с водеща в класа си светлинна система Intelli-Lux LED

Новата Opel Astra не само е електрифицирана за първи път, откакто се произвежда серията, но внася най-съвременни технологии в компактния клас. Те са познати  само от по-скъпите модели автомобили. Истински шедьовър, съчетаващ впечатляващ дизайн с практичност, е най-новото поколение на адаптивните светлини Intelli-Lux LED Pixel.

Системата, възприета от флагманите на Opel – Insignia и Grandland е уникална за компактния клас. Тя включва 168 постоянно реагиращи LED елемента (по 84 за всеки фар), които гарантират, че светлинният сноп се адаптира към условията на шофиране, без да заслепяват другите участници в движението. Това е инженеринг и иновативна разработка от най-високо ниво на прецизност, произведена в Германия.

 

Фаровете на новия модел Opel Astra се състоят от матрични светлини разположени на три реда, осигуряващи плавно превключване на функциите. В близък обхват дълъг ред от пиксели постоянно адаптира фокуса на светлинния поток към всяка ситуация в завоите. Друг ред от фино дефинирани и също толкова бързо реагиращи пиксели осигурява оптимален обхват в зоната, където се пресичат ярките и тъмни области. Има и  матрична функция, която прецизно „изрязва“ превозните средства от насрещния трафик от средните и горните пикселни редове в рамките на милисекунди. Останалите зони продължават да бъдат напълно осветени, без да се заслепяват водачите на другите автомобили отсреща.

 

Това гарантира на шофьора на Astra постоянно осветяване на пътя и околната среда с „ярка като ден” светлина, без да пречи на останалите участници в пътното движение. Така той разпознава обекти – знаци или животни край пътя в зони, които преди това са били неосветени и нивидими. Осигурява възможност шофьорите да реагират по-бързо и своевременно.

Дизайн и технология се събират в едно – новото лице на марката Opel Vizor. Това е част от технологичната платформа. Предните фарове IntelliLux LED Pixel на новата Astra, заедно с LED дневните светлини и индикаторите са интегрирани в предната решетка на автомобила Opel Vizor. Така уникалното лице на марката се превръща от една страна в технологична платформа и от друга в оригинален дизайнерски акцент в екстериора.

В най-новото си поколение най-продаваният модел на Opel – Astra продължава дългогодишната си роля да въвежда иновации в класа си и да ги прави достъпни за много клиенти както на варианта хечбек с пет врати, така и на комбито. Предишното поколение Astra, което спечели наградата „Европейски автомобил на годината за 2016 г.“, представи пионерската разработка на светлините Intelli-Lux LED Matrix в компактния клас през 2015 г.