Opel въвежда GSe бранд за спортни електрифицирани модели автомобили

GSe – три букви с много ясна определение за клиентите на Opel: високо оборудвани, спортни модели. Днес, с ясния план на германския автомобилен производител да предложи електрифицирана версия на всеки модел в своето портфолио до 2024 г. и да бъде изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г., Opel възражда и предефинира GSe като нова водеща в гамата под-марка. За разлика от миналото, когато етикетът беше съкращение на „Grand Sport Einspritzung“ (Grand Sport Injection) както при Commodore GS/E и Monza GSE, в бъдеще той ще има ново значение.

„Много съм щастлив да обявя завръщането на GSe като нашата най-добра спортна под-марка в близко бъдеще. Вдъхновихме се от богатото наследство на Opel като основа за новия смел и изчистен дизайн, на когото придадохме модерен привкус. В бъдеще етикетът GSe не само ще означава динамични, комфортни и предизвикателни за шофиране автомобили, но също така ще означава „Grand Sport electric“, в пълно съответствие с нашите амбициозни планове да станем изцяло електрическа марка“, каза изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

В допълнение към спортния външен вид, базиран на новия дизайн на автомобилите марка Opel, бъдещите клиенти на GSe могат да очакват най-високо ниво на удоволствие от шофирането. И както всички модели на Opel, гамата GSe ще бъде тествана на магистралите в Германия. Едновременно с това моделите GSe ще комбинират тези стойности с опцията за локална мобилност без емисии, като по този начин предефинират производителността Zeitgeist.

Наскоро Opel представи Manta-е GSe, модерна версия на легендарния модел Manta от 1970 г. С това доказа колко впечатляващ е дизайна харесван от 1970 г. до днес. Дизайн, който е заложен в основата на новата философия на Opel. Manta-e GSe заема силна, ясна позиция и уверено залага новото бъдеще на мобилността: електрически, без вредни емисии и гарантиращ невероятни емоции при шофирането. Opel Manta-е GSe отдава почит към красивата Manta A, която е в основата на вдъхновението за дизайна на новото лице на марката – Opel Vizor, който съчетава красивото и технологичното интегрирайки в един единствен модул решетката, осветителната система и емблемата на марката. Всички нови модели на Opel разполагат с Vizor – включително новият Opel Astra и Opel Astra Sports Tourer.

Спечелилият множество награди Manta-е GSe следва „електрическата“ стратегия на Opel към пълна електрификация на марката, включвайки всички пътнически и лекотоварни автомобили. Планът на Opel е до 2024 г. клиентите на марката да имат избор измежду 12 електрифицирани модела, от plug-in хибриди като Grandland и Astra до изцяло електрически акумулаторни превозни средства – от малкия автомобил Cursa-e до Zafira-e Lifa и при лекотоварните от Combo-e Cargo до микробуса Movano-e.