OMV и Елдрайв стартират стратегическо партньорство за изграждане на зарядни станции за електромобили

OMV Petrom и Елдрайв Чарджинг стартираха стратегическо партньорство за изграждане на зарядни станции за електромобили в България и Румъния. Двете компании подписаха рамков договор за инсталирането на над 30 бързозарядни станции. Те ще бъдат на обектите на OMV в двете държави през следващите години. Така те дават сериозна заявка за развитието на регионалната електромобилност.

OMV България започва изграждането на своята мрежа от бързозарядни станции за електромобили на територията на страната в сътрудничество с Елдрайв като част от това стратегическото партньорство.

Станциите ще бъдат инсталирани на OMV обекти, разположени на главни пътни артерии. Те ще позволяват зареждане на най-масовите модели електромобили в рамките на 20 минути до час. Първите две такива бързозарядни станции са инсталирани на обектите OMV Даскалово на автомагистрала „Струма“ и OMV Голямоконарско на „Голямоконарско шосе“ до Пловдив. Те вече оперират и имат мощност 50 киловата (kW). Това дава възможност за около 40 минути клиентите да заредят до 80% от капацитета на батерията си.
Станциите разполагат с конектори CCS (Combined Charging System – европейският стандарт за бързо зареждане) и CHAdeMo (CHArge de MOve – японско-френска разработка за бързо зареждане). Плащането може да се извърши и чрез Eldrive App.
Откриването на първите бързозарядни станции на OMV обекти идва в момент, в който се наблюдава засилен интерес към хибридните и електрическите автомобили в България. Според последните данни на Пътна полиция общо 2 721 са регистрираните електромобили към края на месец април 2020 г. Това е с 290 повече в сравнение с края на декември 2019 г.
Регистрираните хибридни модели пък са се увеличили с близо 3000. Вече наброяват 10 074. Много от тях са плъг-ин и също имат нужда от зарядни станции. Така, с грижа за клиента и за природата, OMV България продължава да инвестира в развитието на своите обекти и да осигурява енергията за по-добър живот.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.