Новите гуми Battlax Adventure A41 и Battlax Sport Touring T31 Новите гуми Battlax Adventure A41 и Battlax Sport Touring T31

Bridgestone, най-голямата компания производител на гуми и каучукови изделия в света, разгърна своя експертен опит с Battlax в сегмента на гумите Adventure, с пускането на Battlax Adventure A41 и в Touring с Battlax Sport Touring T31.

За мотоциклетистите, които обичат да изследват, Adventure A41 осигурява най-високо ниво на сцепление с влажна повърхност и управление с увереност, което ще им помогне да отидат където си поискат, при всякакви условия. Новият пакет Battlax Adventure A41 включва технологията на Bridgestone с трислойна композиция на протектора отпред и отзад, осигуряваща баланс на върховите работни характеристики и износване, както и конструкция cap and base в рамото на гумата, което подобрява стабилността при завиване. Новата смес на Bridgestone, осигуряваща по-добро сцепление при ниски температури и влажни условия, се съчетава с шарката на протектора, проектирана с по-голямо съотношение в полза на каналите в областта на рамото, за подобряване на оттичането на вода. Дизайнът с големи блокове осигурява необходимата устойчивост във високоскоростни прави отсечки и стабилност при завиване.

ADVENTURE_A41R

Вътрешните тестове показват на мотоциклетистите какво могат да направят А41 за тях при неблагоприятни условия: Времето за обиколка по мокрите маршрути на Bridgestone е до 8% по-бързо от предшественика A40. В допълнение, големият контакт (5% по-голям от A40) води до по-голямо и по-равномерно разпределение на налягането, което спомага за по-добро сцепление както на мокро, така и на сухо, със същия дълъг живот на износване. Battlax Adventure A41 се предлага от януари 2018 г. с пълна гама от 7 предни гуми и 9 размера на задните гуми за мотоциклети.

0ff348420a4f4725a3d0b3d092ccde93

Battlax Sport Touring T31 е комбинация от високо ниво на безопасност и производителност, за да даде на байкърите пълна увереност във всички условия. В основата на новата концепция на Battlax Sport Touring T31 е усъвършенстваното сцепление и по-доброто управление при мокри условия, като максимизира чувството за контакт, така че мотоциклетистите да чувстват контрол и сигурност, наслаждавайки се на тръпката от всяко каране. Работейки върху сместа на каучука, Bridgestone използва най-новата си нанотехнология, която работи на молекулярно ниво, за да подобри дисперсията на силициевия двуокис в каучуковата смес. Това увеличава гъвкавостта на гумата, която подобрява усещането за контакт с повърхността и подобрява сцеплението при мокра настилка и ниски температури. Задната гума се отличава с трислоен протектор в конфигурацията на cap and base конструкция, осигурявайки идеален баланс между сцепление и стабилност при завиване.

SPORT_TOURING_T31R

Дизайнът на протектора T31 е проектиран с по-високо съотношение в полза на каналите в областта на раменете, за по-голямо оттичане на водата и намалено съотношение в централната зона на задния протектор, за да се поддържа добра стабилност при висока скорост. Контактното петно е с до 7% по-голямо, от изправен до пълен наклон чист ъгъл, създавайки по-голяма теглителна сила за по-уверено завиване.

Тестовете на Bridgestone потвърждават, че T31 има по-висок коефициент на сцепление при мокри условия от предшественика си, записвайки 3% по-бързи обиколки на мокра писта. Целият комплект T31 е разработен, без да се жертва нито едно от качествата на предшественика му. Battlax Sport Touring T31 се предлага в 8 размера на предните гуми и 9 размера на задните гуми в стандартна конструкция, плюс 2 предни и 3 задни размера в усилена GT версия.

Нико Тай, ръководител на европейския сектор „Мотоциклети“, Bridgestone Европа обобщава: „Новият Battlax T31 е идеалният партньор за мотоциклетистите, които искат да върнат спортното усещане в туринг сегмента. С отличното си сцепление с влажна повърхност и чувство за контакт, T31 дава пълна увереност на мотоциклетистите.”

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *