Nokian Powerproof и Nokian Wetproof – надеждност и спокойствие на пътя през лятото

Производителят на първокласни гуми Nokian Tyres  получи международно признание за висококачествените си гуми и първокласната безопасност и комфорт при шофиране, които те предоставят. Скандинавската легенда винаги е твърдяла, че безопасността и качеството трябва да бъдат на първо място, тъй като тези характеристики гарантират спокойствието на шофьорите във всякакви ситуации. Независими тестове от признати международни автомобилни списания и автомобилни клубове са много полезни когато избирате най-подходящите летни гуми за автомобила си, тъй като етикетите на ЕС все още предоставят ограничена информация.

Най-новите и технологично най-напреднали летни гуми са Nokian Powerproof и Nokian Wetproof, както и сответните им версии за SUV. Всяка една от тях разработена, за да отговаря на все по-променливите летни метеорологични условия, където големите температурни вариации могат бързо да променят условията на шофиране. Правилният комплект висококачествени гуми може да помогне на шофьорите бързо да се адаптират към тези промени.

Първокласна безопасност от пролетните утрини до късните есенни нощи

Nokian Wetproof предоставя стабилно представяне за дъждовните дни и допълнителен комфорт при лоши пътни условия и увредена настилка.

В независим тест на немското издание на автомобилното списание Auto Motor und Sport (7/2021), Nokian Wetproof дели второто място и е определена като „много добра“. Резултатите подчертават безопасността, която гумата осигурява на мокра повърхност, хармоничната работа с ECS системите и особено лесното управление върху сух асфалт. Гумата споделя второто място и в друго автомобилно списание AUTO Strassenverkehr (8/2021) и е определена като безапелационен победител в съотношение цена/представяне.

Друг тест на известното немско автомобилно списание ACE Lenkrad (март 2021) определи Nokian Wetproof като „добре балансирана гума без видими недостатъци“. То също така подчерта много доброто съотношение на цена/представяне. Според обратната връзка от потребители Nokian Wetproof е получила 4,5/5, което означава, че потребителите са останали много доволни от представянето на гумата.

SUV версията, Nokian Wetproof SUV е висококачествен първокласен продукт снабден с патентовата технология Aramid Sidewall. Не е учудващо, че се е превърнала в популярен избор за собствениците на SUV автомобили. Оценена е като „добра“ в тест на немското издание Auto Bild Allrad (March 2021), класирайки се на пето място. Според списанието, предимствата на Nokian Wetproof SUV включват кратък спирачен път както на мокра, така и на суха настилка, както и добро представяне за безопасност при аквапланинг. Тестът също подчерта друга характеристика важна за SUV автомобилите – отличното сцепление на трева и чакъл.

Спортните автомобили трябва да разчитат на безопасност и стабилност по време на дългите летни пътувания

 Новото попълнение, в категория UHP, Nokian Powerproof в най-висок клас гуми за спортни автомобили, набра популярност сред авто ентусиастите, за които са важни скоростта и безопасността.

Посланикът на Nokian Tyres и двукратен шампион във Формула 1, Мика Хакинен, споделя за наблюденията си след като е тествал гумата:  „Шофирането на бързи автомобили е моят страст. Затова е нужно да разчитам, че гумите, които ползвам ми осигуряват прецизен и бърз отговор при управление. Отличната стабилност и перфектно сцепление на Nokian Powerproof гарантират реална безопасност за всеки шофьор.“

Първокласното качество на Nokian Powerproof също привлече вниманието на полското автомобилно списание Motor (14/2021). Класирана на трето място, гумата е похвалена за доброто си управление както на мокра така и на суха настилка и за тихото и комфортно усещане при шофиране. Според списанието тя предлага много добро представяне на атрактивна цена.

В италианското издание Quattroruotte гумата получи най-висок брой точки в теста в сравнение с всички други участващи продукти. Тя получи похвала за превъзходното сцепление на суха настилка, отличен комфорт и за това, че е бърза на мокра настилка. Nokian Powerproof също е определена като „добра“ лятна гума в теста проведен от Gute Fahrt. Според немското издание, Nokian Powerproof е изключително пъргава гума с отлично представяне при управление и високо ниво на комфорт.

Nokian Powerproof SUV предоставя безопасно и безгрижно шофиране. Тя е снабдена със здрава конструкция за мощни SUV автомобили, включваща уникалната патентована от Nokian Tyres технология Aramid Sidewall.

Целогодишно удобство за европейските шофьори с превъзходно представяне

Много шофьори предпочитат всесезонни гуми, понеже не искат да ги сменят два пъти годишно и поради това спестяват от покупката на втори комплект гуми и джанти. Въпреки това, шофьорите е добре да имат предвид, че летните гуми предоставят превъзходна безопасност и представяне през лятото, точно както и зимните гуми го правят през зимата. Новата продуктова гама Nokian Seasonproof е специално разработена, за да отговаря на нуждите на шофьорите в Централна и Източна Европа и да се адаптира както към зимните, така и към летните условия за шофиране. С новата шарка на протектора оптимизирана за всесезонна употреба, гумата включва няколко иновации, които предоставят много високо ниво на безопасност, отлична устойчивост на износване и ниско съпротивление при търкаляне през цялата година.