NASCAR: Дейтона 500 се отлага за понеделник поради силен дъжд

Продължаващият силен дъжд в района на Дейтона Бийч, Флорида, принуди NASCAR да отложи откриването на сезона – Дейтона 500, предвидено за днес, за понеделник.

Влажно време бе причина Дейтона 500 присъединява към състезанието от серията Xfinity в понеделник. Така за първи път в  понеделник ще има двойно състезание на Daytona International Speedway.

Феновете с билети за трибуните в събота и достъп до Fanzone могат да присъстват и на двете състезания в понеделник. Следните пилоти ще се опитат да участват и в двете състезания, общо 800 мили: Ей. Джей. Алмендингър, Даниел Суарес, Джон Хънтър Немечек, Рили Хербст и Антони Алфредо.

Досега в историята на Дейтона 500, най-голямото състезание на NASCAR, четири старта бяха съкратени поради дъжд –  през 1965, 1966, 2003 и 2009 г. 54-ото състезание  през 2012 г., бе  отложено поради лошо време. То също беше проведено в понеделник през 2020 г.

Когато Дейтона 500 в понеделник започне, двукратният шампион за купата Джоуи Логано ще поведе колоната, след като спечели първа позиция в квалификационната сесия в сряда вечер. До него на първия ред ще бъде шампионът от Дейтона 500 за 2021 г. и друг пилот на Ford Майкъл Макдауъл. Тайлър Редик и Кристофър Бел, всеки от които спечели квалификационно състезание в четвъртък вечерта – ще стартират трети и четвърти, като Чейс Елиът допълва първите пет.

Топ 10 на старта допълват Остин Синдрик, Алекс Боуман, Дени Хамлин, Карсън Хочевар и Немечек. Няколко пилоти се преместиха в резервни автомобили след катастрофи в квалификационните състезания в четвъртък вечер и ще трябва да започнат състезанието от задната част на терена.