Наказания за Съндърланд и Бенавидес, край на надеждите им за успех в Дакар Наказания за Съндърланд и Бенавидес, край на надеждите им за успех в Дакар

Сурови наказания от 1 час и 3 часа съответно за Сам Съндърланд с Хонда и Кевин Бенавидес с Хонда сложиха край на надеждите на двамата за победа в тазгодишното издание на рали Дакар при моторите. Двамата заемаха 4-о и 6-о място в генералното класиране след 8-ия етап, като бяха на 6:35 мин и 21:41 мин от лидера.

Миналогодишният шампион  имаше всички шансове да се бори за местата на подиума, но съдиите на състезанието му наложиха добавяне на 60 минути към времето заради непозволени модификации по GPS-a на навигационната му система.

Бенавидес пък получи 3 часа санкция за използване на нерегламентирани бележи по резервоара на мотора. Те му помагали в намирането на верния път. Той ги е бил скрил на старта на етапа. А след това снимки и видео материали доказвали тяхното използване по време на отсечката.

Така Съндърланд се срина до 9-ото място, а Беверен до 14-ото в генералното класиране. Последният заяви, че тимът му използва това от няколко дни и досега не е имало проблем с официалните лица. Дори наскоро е имало оплакване на друг моторист, който е заснел с телефона си записките му. Тогава стюардите са казали, че всичко е легални и няма защо да бъде налагано наказание.

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *