Над 600 детски рисунки представят безопасното движение в зелените градове на бъдещето

Над 600 рисунки от 140 училища в 71 населени места участваха в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка „Пътят и аз“ по образователната програма на Renault България „Безопасност и мобилност за всички“. Общият брой на участниците в конкурса е 1788.
Тази година най-малките художници – отбори от ученици в първи и втори клас изобразиха своето разбиране за безопасно пресичане. Учениците от III до V клас представиха идеите си за електромобилите в зелените градове.
001_3_Трето място_I тема_Алейна Телгеч_Татяна Савова_ Ива Шеева_Варна_s
„Вдъхновяващо е да видиш, че толкова много деца са ангажирани с мислене по екологични теми и по темата за безопасното движение по улиците. Партньорството с Министерството на образованието по този проект очевидно дава резултат, тъй като тази година виждаме значително увеличение на броя на участващите училища и населени места.  Програмата „Безопасност и мобилност за всички“ има за цел да запознае учениците от първи до пети клас по забавен начин с правилата за безопасност на движението и с опазване на околната среда. Вярваме, че по този начин допринасяме за намаляване броя на пътните инциденти и повишаваме информираността сред учениците за отпечатъка, който оставяме върху природата“, коментира при награждаването Рено Пирел, генерален мениджър на Рено Нисан България.
002_2 Второ място_II тема_Ekaterina Georgieva_Madlen Mladenova_Bedrie As...
18 ученици от 6 училища в страната получиха своите награди за рисунките на тема „Аз пресичам безопасно“ (I-II клас) и „Електромобилът в зеления град“ (III-V клас).
Първо място в категорията „Аз пресичам безопасно“ (I-II клас) спечели отборът от I г клас на ЧОУ „Д-р Петър Берон“, гр. София. На второ място бе класиран отборът от II клас на СУ „Бачо Киро“, Летница. Трета е рисунката на отбора от II клас на ЧСУ „Мечтатели“, Варна.
Във втората възрастова група – от III до V клас по темата „Eлектромобилът в зеления град“ победител е отборът на Va клас от VIII СУ „Арсени Костенцев“, Благоевград. На второ място в тази категория се класира отборът на  СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Ямбол.  Третото място спечели рисунката на отбора от ЧЕУ „Леонардо да Винчи“, гр. Добрич.
Отличени бяха и училищата с най-активно участие в конкурса: IV OУ Иван Вазов, гр. Монтана, 139 ОУ „Захарий Круша“, София и СУ „Св. Климент Охридски“, гр. Добрич.
20 рисунки, които впечатлиха най-много журито, включващо представител на Renault България, ДНЦ „Музейко“ и Министерството на образованието и науката, са изложени в учебния корпус на Детски научен център „Музейко“.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.