Над 100 пилоти в 3-ия кръг от шампионата по мотокрос в Левски

Над 100 пилоти ще карат на мотополигон „Козар Белене“ в град Левски, където ще се състои 3-ият кръг от националния шампионат по мотокрос идния уикенд. Надпреварата ще бъде последната преди голямата пауза в първенството. За много от състезателите обаче тази пауза ще бъде наситена с надпревари от Балканския мотоциклетен съюз и ФИМ Европа.
Мотополигонът е едно от съоръженията от нас, които могат да се похвалят с отлична инфраструктура, видимост за публиката и атрактивност като технически елементи по състезателното трасе и трудност. Всички тези фактори превръщат „Козар Белене“ в едно любимо и предпочитано трасе за много състезатели не само от Северна България.
В клас MX65 лидер в класирането с актив от 80 точки след 2 кръга от началото на шампионата е Живко Иванов (KTM, Панчо рейсинг тийм), следван от Енис Байрамов (KTM, Дамасцена Алба АСК, 70 т.), а трети е Мартин Ангелов (KTM, Мото спорт Сливен, 56 т.) Битката между тримата ще бъде допълнена от завръщащия се от контузия Мирослав Димитров (Марица рейсинг тийм, KTM).
При пилотите в клас MX85, Християн Георгиев (HCA Моторспорт, КТМ) оглавява класирането с актив от 82 точки, следван от Живко Богданов (MX Мото, КТМ, 67 т.) Трети е Виктор Бориславов (Мотор Спорт Варна, KTM, 65 т.) Радостин Михайлов със Сузуки от Несебър Мото, който спечели двата манша в Поморие, е с контузия и участието му сега в под въпрос.
В клас MX2с пълен актив от 100 точки е Майкъл Иванов (НСА Моторспорт) с КТМ. В Севлиево миналата седмица Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ, 88т) трябваше да се задоволи с второто място на подиума въпреки, че показа отлична скорост и желание за победа. Хакан изостава със стартовете от началото на годината, докато Майкъл досега е отбелязал две победи в гръцкия национален шампионат, три победи в Балканския шампионат и в първия кръг на националния ни шампионат в Поморие бе недостижим.
След Иванов и Халми, в клас МХ2 цари истинска битка за позиции и точки като трима от основните претенденти за това са двамата съотборници от Мото Спорт Варна – Николай Малинов (КТМ, 76т.), Алекс Димитров (КТМ, 74т.) и Станислав Цеклеов (АИТ Рейсинг Тийм, КТМ, 62т.). Любомир Васев (НСА Моторспорт, Ямаха, 57т.) все още не е отбелязал топ пет класиране в националния шампионат, но в Левски може и да покаже качества които да го класират на подиума.
Най-младото поколение състезатели в клас МХ2, с най- голям бонус в това състезание е домакинът от Левски МХ Груп – Виктор Касабов (Хонда), който е назад с точките след контузията в Поморие, но в Севлиево отбеляза две десети места и постепенно влиза във форма. Християн Даков (МСК Етрополе, Хускварна, 34т.) и Виктор Нейчев (Еърмакс рейсинг, Ямаха, 26т.) вече започнаха да намират своето място в клас МХ2 в своята дебютна година за тази кубатура, така че на всички нива при 250 кубиковите машини ни очакват интересни двубои.
При най-голямата кубатура 450сс, Адриан Радуца (Топ Крос ТЦС Отопени, Ямаха) поднови своята кампания по спечелването на шампионската титла на България за втора поредна година и с актив от 100 точки оглавява класирането на шампионата. Тони Цветков (Панчо Рейсинг Тийм, Ямаха, 80т.) е втори с 80т., а трети е Калоян Илиев (Еърмакс Рейсинг, КТМ) със 68т.
Третата позиция в точките до момента е доста оспорвана, като Ивелин Манев (Моторейсинг Варна, КТМ) е само три точки след Илиев и в Севлиево се нареди в топ 5 за състезанието. Георги Георгиев (Несебър Мото, Сузуки, 54т.) и дебютантът в категорията Стефан Нейчев (Еърмакс Рейсинг, Ямаха, 56т.) делят само две точки помежду си, като Георгиев загуби не-малко точки в Севлиево след техническия си проблем във втория манш.
Третият състезател със 100% успеваемост и 100 точки от началото на сезона е Мартин Тодоров (Еърмакс Рейсинг, Ямаха) който не изпита сериозни затруднения в Севлиево да се изкачи на върха в клас МХ в компанията на останалите 46 състезатели. Юлиян Райчев (Панчо рейсинг Тийм, Кавазаки), е с контузия на ръката след тренировка и пропусна стартовете на „Горна Росица”, но това не попречи на Григор Царев (Джей Ар Си Моторспорт, КТМ, 82т) да покаже сериозно каране и мотивация която го изкачи на второто място във временното класиране.
С отлично каране, въпреки невероятното си падане в съботния ден, Кадир Масар (Велман Моторспорт, Сузуки, 76т.), съвсем сериозно се е заел със защитата на своето трето място в шампионата. Но завърналия се Георги Недев (Сикс Спортс, Кавазаки) се явява сериозна конкуренция на авторитетите в този клас.
За почитателите на мотокроса, Grand Prix Левски 2018 ще предложи едно незабравимо изживяване в два състезателни дни, като в събота са тренировките и първия манш за клас МХ, а в неделя след официалното откриване което е в 10:20, започват и останалите състезателни маншове които ще определят победителите за третия кръг на Републиканския шампионат.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.