На фестивала HILLS OF ROCK забиват SABATON,  JUDAS PRIEST и IRON MAIDEN – общо 55 групи На фестивала HILLS OF ROCK забиват SABATON,  JUDAS PRIEST и IRON MAIDEN – общо 55 групи

Масирана атака от банди ще има на второто издание на фестивала HILLS OF ROCK на 20, 21 и 22 юли на Гребния канал в Пловдив. Организаторите от София Мюзик Ентерпрайсис (SME) могат да се гордеят, че списъкът с участниците вече набъбна до 55 – 32 чуждестранни и 23 български групи и артисти. Хедлайнерите в трите дни са SABATON на 20 юли,  JUDAS PRIEST на 21 юли и IRON MAIDEN.

5ad058a4888309bb0cc40410_720x500_inset

Шведската хевиметъл банда SABATON ще оглави първия ден на фестивала. Българските фенове са гледали нееднократно техни концерти, но групата от Фалун е наистина сред най-атрактивните на големите европейски фестивали, и свири в препълнени стадиони пред стотици хиляди фенове. Тя дори основава и собствен фестивал Sabaton Open Air. Последният албум  „The Last Stand” (2016) е наистина невероятен. Текстовете на SABATON винаги са били изключително важна част от творчеството на групата. Класиките им ‘Ghost Division’, ‘Uprising’, ‘Soldier Of 3 Armies’, ‘No Bullets Fly’ и ’40:1′, са се превърнали в метъл химни на съвременното рок поколение.

Judas Priest
Звучи невероятно, но е факт – JUDAS PRIEST ще свирят на Hills of Rock 2018. Боговете на метъла (Metal Gods) са на сцена вече 40 години и с последните си албуми доказват магичната си сила. Предпоследният им студиен албум Redeemer of Souls (2014), който дебютира на 6-то място в Билборд 200. Групата е продала повече от 50 милиона копия на албумите си по целия свят. Пловдив е част от турнето им в подкрепа на новия им 18-и студиен албум Firepower. Естествено JUDAS PRIEST ще представят и други свои хитове. Със сигурност Роб Халфорд ще излезе на сцената с мотоциклет.

IRON MAIDEN V2.0-36991
IRON MAIDEN ще са хедлайнери в третия фестивален ден.  Световното им турне Legacy Of The Beast постави началото си в Талин, Естония на 26 май и ще завърши в O2 Арена в Лондон, на 10 август, като една от спирките на европейското турне ще бъде Пловдив. Концепцията за световното турне Legacy Of The Beast е вдъхновена от едноименната мобилна игра и комикс на Maiden. Дизайнът на сцената ще е зрелищен, а присъствието на Eddie е задължително. Там ще оживеят няколко различни съединени „свята“,  а сетлистът ще включва голяма част от хитовете на групата, както и изненади от по-късните албуми.
Ще има и още славни банди. Например германцитеCrematory ще превземат главната сцена в първия фестивален ден със страхотен звук и метъл мощ, точно преди хедлайнера Sabaton! Англичаните Airforce, австрийците Serenity и украинците Jinjer, отново на главната сцена, ще разтърсят феновете с невероятно шоу! Към тях ще се присъединят българските изпълнители D2, които ще открият фестивала, иODD Crew.

Американците DOPE ще разтърсят феновете на 21 юли. Те ще излязат на сцената около 21 часа, точно преди JUDAS PRIEST. Английската банда THE RAVEN AGE ще замени ANTHRAX, като специален гост на концерта на IRON MAIDEN на 22 юли
HILLS OF ROCK се реализира за втора поредна година и е част от програмата на  „Пловдив 2019“ – Европейска столица на културата. Интересът към фестивала е изключително голям! Билетите за HILLS OF ROCK 2018 са без промяна до 20.06.2018 и са на цени както следва:

–  двудневен билет за – 20 и 21 юли – 100 лева;

– IRON MAIDEN- HILLS OF ROCK 2018> – 22 юли – 80 лева;

– HILLS OF ROCK + IRON MAIDEN> – комбиниран билет  за трите дни – 20, 21 и 22 юли  – 150 лева.

Билетите могат да бъдат закупени в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg

Повече информация за групите може да намерите на новия уебсайт на фестивала – www.hillsofrock.com

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *