На 15 септември отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи

За четвърти пореден път ще отбележим Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Това ежегодно събитие е инициирано от BMM (Българска Мотоциклетна Медия) и социалната мото кампания Ние сме хора, не “донори”. То традиционно се провежда в третата неделя на месец септември.  Тази година ще е на 15 септември. Партньор в инициативата ни е ГДНП – МВР.

Ще се съберем в много български градове и ще покажем на хората, които сме обичали и уважавали, че те продължават да са в сърцата ни и да са с нас.

Мирно, кротко и с респект ще почетем паметта на загиналите ни приятели, братя и сестри. Ще дадем кураж и на пострадалите мотоциклетисти, на роднините и близките на загиналите. Защото ние сме с тях – тяхната битка е и наша битка, тяхната мъка е и наша мъка.
Кръвната война по българските пътища продължава. И през изминалата година от този свят си отидоха много български мотоциклетисти. Заминаха там, където мото сезонът е вечен. А нас ни оставиха със счупени сърца и безсилни…
Затова и тази година ще се съберем в Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. На 15 септември 2019 г. в цяла България:

  • ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас – мотористите;
  • ще дадем своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя;
  • ще покажем, че ние – мотоциклетистите сме дисциплинираните и културни участници в пътното движение.

До момента имаме определени 23 локации в цялата страна, където ще отбележим Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. По азбучен ред това са: Асеновград, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Несебър, Нови пазар, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шумен и Ямбол.
В София събитието ще се проведе на 15 септември 2019 г., от 11.15 часа пред Националния исторически музей в кв. “Бояна”. Къде в останалите градове на България, кога и как ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти – вижте тук: https://bmm.bike/obshtestvo/kade-i-kak-shte-otbelezhim-15-septemvri.
Всички желаещи – мотористи и не-мотористи, които искат да засвидетелстват почитта и уважението си към загиналите ни колеги, са добре дошли.
Любомира Бончева
Издател на BMM


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.