На 15 септември отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи На 15 септември отбелязваме Деня в памет на загиналите мотористи

За четвърти пореден път ще отбележим Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Това ежегодно събитие е инициирано от BMM (Българска Мотоциклетна Медия) и социалната мото кампания Ние сме хора, не “донори”. То традиционно се провежда в третата неделя на месец септември.  Тази година ще е на 15 септември. Партньор в инициативата ни е ГДНП – МВР.

Ще се съберем в много български градове и ще покажем на хората, които сме обичали и уважавали, че те продължават да са в сърцата ни и да са с нас.

Мирно, кротко и с респект ще почетем паметта на загиналите ни приятели, братя и сестри. Ще дадем кураж и на пострадалите мотоциклетисти, на роднините и близките на загиналите. Защото ние сме с тях – тяхната битка е и наша битка, тяхната мъка е и наша мъка.

Кръвната война по българските пътища продължава. И през изминалата година от този свят си отидоха много български мотоциклетисти. Заминаха там, където мото сезонът е вечен. А нас ни оставиха със счупени сърца и безсилни…

Затова и тази година ще се съберем в Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. На 15 септември 2019 г. в цяла България:

  • ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас – мотористите;
  • ще дадем своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя;
  • ще покажем, че ние – мотоциклетистите сме дисциплинираните и културни участници в пътното движение.

До момента имаме определени 23 локации в цялата страна, където ще отбележим Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. По азбучен ред това са: Асеновград, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Несебър, Нови пазар, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шумен и Ямбол.

В София събитието ще се проведе на 15 септември 2019 г., от 11.15 часа пред Националния исторически музей в кв. “Бояна”. Къде в останалите градове на България, кога и как ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти – вижте тук: https://bmm.bike/obshtestvo/kade-i-kak-shte-otbelezhim-15-septemvri.

Всички желаещи – мотористи и не-мотористи, които искат да засвидетелстват почитта и уважението си към загиналите ни колеги, са добре дошли.

Любомира Бончева

Издател на BMM

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *