MXGP: HRC подписа договори с Тим Гайсер и Рубен Фернандес

Honda Racing Corporation (HRC) обяви, че е подновила договора си с Тим Гайсер. 25-годишният пилот от Словения и и в момента се състезава в световния шампионат по мотокрос за тима. Той отново спечели титлата тази година във висшия клас MXGP (450 куб. см. Заводският тим на Honda – Team HRC подписа и договор с нов пилот – Рубен Фернандес на 23 години от Испания. И двамата състезатели са подписали договори за няколко години, като се започне от 2023 г.

След като спечели титлата в световния шампионат в клас MX2 (250 куб. см) през 2015 г., Тим Гайсер се премести във висшия клас MXGP на следващата година и спечели шампионата заедно с титлата Новак на годината. Въпреки че не спечели титлата през следващите две години, Гайсер взе още две поредни през 2019 и 2020 г. Тази година спечели четвъртата си титла в MXGP тази година и има общо пет в световния шампионат по мотокрос.

Рубен Фернандес беше трети в общото класиране на европейския шампионат по мотокрос EMX250. Въпреки че се премести в MX2 през 2018 г., той се върна на EMX250 на следващата година. След като пълен сезон в MX2 през 2020 г., той завърши девети същата година. През 2021 г. Фернандес се присъедини към отбора MX2 Honda 114 Motorsports, но от 17-ия кръг се отиде във висшия клас MXGP. Тази година Фернандес продължи кариерата си с пълен сезон в клас MXGP, завършвайки 8-и в шампионата, с две трети места.