MXGP: Херлингс и Йонас триумфират във Валкенсвард

Пилотът на Red Bull KTM Factory Racing Джефри Херлингс за първи път спечели червения плакет за лидер в класирането във висшия клас MXGP. Това стана на трасето във Валкенсвард за Гран При на Европа – втори кръг от световния шампионат. Херлингс спечели и двата манша, като преди това имаше сериозни проблеми. Той падна на квалификациите и излезе в състезанието на 35-о място.
И двата манша бяха спечелени от Bullet (Куршума) Херлингс, въпреки че и в двете състезания холшота бе взет от Антонио Кайроли и водеше известно време. След това обаче Херлингс излизаше начело и за Кайроли остана удоволетворението, че е втори и в двете надпревари, и в Гран При на Европа. В първия манш трети стана пилотът на Yamaha Джеръми ван Хоребек, а във втория Готие Полен с Husqvarna. Така за състезанието на подиума трети стъпи също Полен. Херлингс е начело в класирането с 97 т., следван от Кайроли – 91 и Клемент Десал с Kawasaki 67.
Българският пилот Петър Петров, който кара този сезон Honda, взе точки и от двата манша. В първия бе 18-и, а във втория – 16. Така за кръга спечели 8 т. и 18-о място в крайното класиране.
В клас МХ2 и двата манша бяха с едни и същи пилоти в топ 3. Пилотът на КТМ Паулс Йонас спечели и двете надпревари и сега с пълен актив от 100 т. е начело в класирането. На второ място е испанецът Хорхе Прадо с КТМ, а трети е Томас Киер Олсен от Дания заводския мотоциклет на Husqvarna. Олсен е втори във временното класиране с 82 т., а 3-и е Хънтър Лауренс с Honda с 67. Четвърди в класирането е Прадо с 63 т.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.