MXGP: Гайсер с Honda печели в Русия и повежда в шампионата MXGP: Гайсер с Honda печели в Русия и повежда в шампионата

Пилотът на Team HRC Тим Гайсер спечели Гран при на Русия по мотокрос. След това състезание той излезе начело в класирането на шампионата и получи Червения плакет. Тим бе най-бърз и в двете надпревари. Това бе 6-а поредна победа в отделните маншове и трета поредна спечелена Гран при.

MXGP на Русия бе 8-и кръг от шампионата. Словенецът направи две  страхотни състезания на трудното твърдо трасе в Орльонок със своя мотоциклет Honda CRF450RW. Сега е лидер в шампионата с 13 т. преднина.

Гайсер дойде в Русия без да е победен в нито един манш в последните две Гран при.

Той показа увереност и във всяка сесия бе сред най-бързите. В двете надпревари беше неудържим и увеличи печелившата си серия до шест поредни спечелени манша и общо 8 в последните 10 състезания.
В първия манш той изостана малко в началото. Скоро натисна, излезе напред и увеличи преднината си. Гайсер задържа лидерството си през цялото време. След него финишира Арно Тонус с Yamaha, а трети бе Ромен Февре със същата машина. Четвърти стана завърналият се на трасето световен шампион Джефри Херлингс с КТМ. Нашият Петър Петров от екипа на Honda Red Moto  стана 20-и и взе една точка.

Във втория манш  Гайсер отново беше в челото. Този път на ездача на CRF450RW бяха необходими осем обиколки, преди да види пред себе си чисто трасе.

Точно както в първия манш той все още трябваше да задържи зад себе си агресивния Арно Тонус, преди да си осигури победата. Швейцарецът в един момент бе твърде близо, но падна.

Това бе глътката въздух, от която се нуждаеше Гайсер, за да спечели четвъртата си Гран При за сезона. Този успех му донесе и червения плакет на лидер в класирането. Това достави много радост и задоволство на всички в екипа на HRC. Тонус отново стана 2-и, а трети бе Джеръми Суивър с Yamaha. Едва на 4-о място остана лидера в класирането Антонио Кайроли с КТМ.  В този манш Петър Петров стана 18-и.

Следващият старт е тази седмица в Кегумс, Латвия. За разлика от последните три кръга, които бяха на доста твърди трасета, Кегумс е на пясък и на сравнително равен терен. Въпреки това, Гайзер ще има още една добра възможност за да задържи преднината си в шампионата.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *