MXGP: Три е магическото число, докато Team HRC се подготвя за 2024 г

Отборът HRC влиза в новия световен шампионат по мотокрос с трима състезатели на борда на техните машини Honda. Към Тим Гайсер и Рубен Фернандес се присъединява младия италианец Феручо Занчи. Това означава, че за Honda това е завръщане в клас MX2.

Петкратният световен шампион Гайсер няма нужда от представяне. Словенецът се стреми да добави към своите трофеи още, след тежката, наситена с контузии кампания през 2023 г. #243 наистина се завърна по-късно през годината и в крайна сметка спечели два от последните три кръга. Но погледът му беше твърдо насочен към тази година. Той ще търси да продължи печелившите си успехи с новата Honda CRF450R.

И той, и съотборникът му Фернандес тестваха напрегнато новата машина през този зимен период. Те се увериха, че е готова за всички предизвикателства, които един сезон от 20 кръга в MXGP може да изправи пред нея. След значително време на каране и двамата са изключително доволни от резултатите и сме развълнувани за първото падане на бариерата на 9-10 март.

Фернандес очаква с нетърпение да се отправи отново към Аржентина и страхотното съоръжение за мотокрос във Вила Ла Ангостура. Причината е, че #70 победи там миналата година. Това беше първата му победа в MXGP. Беше и важен момент, който наистина повиши увереността на испанеца до края на сезона. Сега той отново се чувства добре, тъй като този сезон изглежда ще започне в южноамериканската страна.

Беше голяма стъпка за Team HRC да се присъедини отново към класа MX2. Също така и решаваща стъпка за Honda, да се състезава конкурентно на по-малките 250-кубикови машини. Феручо Занчи се смяташе за перфектната перспектива да ръководи това ново начинание за 2024 г.

Италианецът вече има няколко кръга с уайлдкард в MX2 зад гърба си и имаше успех в клас EMX250 миналата година. Сега ще се отдаде в пълен сезон, който е напълно непознато поле за него и мотоциклета. И двете страни знаят, че няма да е лесно да влязат и да предизвикат веднага сензация. Но и пилот, и отбор са положили много работа през подготовката извън сезона, за да бъдат готови за това, което ги очаква.

Участието се разглежда като дългосрочен проект, за да се опита да се върне на нивото, при което Гайсер спечели титлата в MX2 през 2015 г. Всички участващи знаят, че има много потенциал и с експертния опит и манталитет за победа, които Team HRC притежава , ще бъде само въпрос на време да се върнат там, където им е мястото.

Така че с два нови мотора и един нов състезател, 2024 г. се очертава да бъде много вълнуващ сезон за всички участници. Преди световните шампионати да започнат, има две подгряващи състезания в Риола Сардо и Мантова за тримата. Те са готови да поставят своите машини през първите им състезателни километри, за да се уверят, че всичко е готово за Аржентина след малко повече от един месец.