MXGP: Неудържимите Прадо и Де Волф продължават победната серия

От уникалната вулканична повърхност на първия кръг в Аржентина, световният шампионат по мотокрос MXGP трябваше да се справи с високи температури и изпечени, твърди коловози в Инту-Ксанаду Аройомолинос в Испания. Така шампионатът стъпи на европейска земя.

Испанските фенове, които се стекоха на пистата близо до столицата на страната Мадрид.. Те останаха доволни със сигурност от спектакъла който видяха. Изнесоха им го домашните герои Хорхе Прадо от Red Bull GASGAS Factory Racing в MXGP и Даниела Гилен от RFME GASGAS MX Junior в в първия кръг от Световния шампионат по мотокрос WMX за жени. Те останаха непобедени през уикенда.

В клас MX2 видя отново имаше оспорвани състезания, общият победител също беше същият като в Аржентина – Кай де Волф от Nestaan Husqvarna Factory Racing увеличи своето предимство в шампионата с общата победа. Андреа Адамо от Red Bull KTM Factory Racing обаче заяви, че няма да отстъпи лесно короната си с победа във второто състезание, за да се изкачи на подиума за първи път като защитаващ титлата си световен шампион в МХ2.

Хорхе Прадо беше съсредоточен върху работата си през целия уикенд, дори и с допълнителния натиск да бъде световен шампион, носител на червения плакет и национален герой. С плашеща точност той изстреля своята машина Red Factory Racing начело и в двете състезания, като наградата Fox Holeshot беше абсолютна формалност и двата пъти.

И в двете състезания негов подгласник бе пилотът на Honda и претендент за титлата Тим Гайсер за Team HRC. Не малко усилия положиха за победата и Ромен Февър за Kawasaki Racing и Джефри Херлингс за Red Bull KTM Factory Racing. Те обаче трябваше да се борят за подиума.

В първия манш трети бе Херлингс, а във втория – Февър. Французинът бе трети и за кръга. Във временното класиране Прадо е със 114 т., следван от Гайсер със 104 и Февър с 94.

В клас МХ2 първият манш спечели Кай де Волф, следван от Симон Лангенфелдер с GASGAS и Лукас Коенен с Husqvarna. Във второто състезание триумфира Андреа Адамо пред Де Волф и  Лангенфелдер. Така за кръга първи беше Де Фолф, който води и в класирането със 113 т. Асистираха му Лангенфелдер и Адамо. Във временното класиране германецът е втори със 101 т., а Адамо е със 82 т. трети.