MX2: Андреа Адамо грабна титлата у дома, Геертс печели победата в Маджиора

В MXGP на Италия тифозите имаха повод за радост. На свой терен беше коронясването на домашния герой на Red Bull KTM Factory Racing Андреа Адамо.  Адамо спечели в Маджора първия си световен шампионат в МХ2. Той показа невероятна психическа сила и не позволи на напрежението да стигне до него и да го принуди да сгреши.
Италианецът трябваше да си даде време този сезон, за да получи първият си Червена плакет за лидер в 8-ия кръг в Латвия. Адамо трябваше да се бори с Кей де Улф от Nestaan ​​​​Husqvarna Factory Racing за Червената табела. те си я разменяха непрекъснато, което последно нещата се решиха в Индонезия. Там пилотът на KTM грабна Червената табела, за да не я изпусне никога повече. Първият му съперник за сезона беше Джаго Геертс от Monster Energy Yamaha Factory MX2, който бе лидер в шампионата през първата част от сезона, преди да се контузи. После белгиецът се върна в шампионата, но Адамо продължи да се представя великолепно и запази лидерството.

Геертс се контузи отново във Финландия и след това Адамо трябваше да се справи с напрежението от своя съотборник Лиам Евъртс до вчерашното Гран При на Италия. Беше време Адамо да блесне пред своите фенове. Тифозите бяха хиляди, за да го подкрепят през целия уикенд. Решителността на Адамо обаче беше несравнима с няколкото нещастни събития по време на предишни състезания. Те го накараха да се пребори няколко пъти, които допринесоха за отличен рекорд този сезон.

Адамо спечели 10 подиума, 4 първи места маншове и 2 победи в Гран При. Неговата последователност беше просто най-добрата от всички състезатели този сезон.  Адамо вече ще може да се наслади на последната Гран При за сезона във Великобритания преди Мотокроса на нациите в Ерне с отбора на Италия.