MV Agusta Superveloce представя новия модел S за 2021 г.

MV Agusta завърши своята гама от 2021 г. с Euro5 мотоциклети Superveloce. Всички вече отговарят на стандарта.

Като начало, MV добави нови цветни схеми към ретро спортния мотор – Pearl Metallic Yellow и незабавно разпознаваемите двуцветни червени и златни Ago.

Инак  798-кубиковият трицилиндров F3 800 все още произвежда същите 147 к.с. както преди. Това обаче не означава, че нещата не са се променили вътре. Вътрешните части вече имат DLC водачи на клапаните, а самите клапани вече са титаниеви. Завършването на актуализациите на двигателя е зашеметяващият тройно подреден ауспух, излизащ от дясната страна на мотора.

Шасито на Superveloce също е усъвършенствано, като към него са добавени нови рамкови плочи. Ходът трябва да помогне за намаляване на гъвкавостта на шасито, като същевременно завива по ограничението на пътя и на пистата. В рамките на мотоциклета има и нов IMU, който наблюдава ABS. Той е доста чувствителен към тракшън контрола, контрол на повдигането на предното колело и на лаунчконтрола. Мотоциклетът за 2021 г. включва и последната версия на системата за бързо превключване на MV Agusta за по-плавни и прецизни смени на предавките нагоре и надолу.

Моделът на Superveloce S е незабавно разпознаваем в поразителния си бял цвят със златни стикери, ограждащи обтекателя. Велосипедът може да се похвали и с джанти с тройни спици. Подобни са на тези, които се използват на новия Dragster RR. Седалката има красив външен вид заради използваната Alcantara.