MV Agusta F3 Rosso нажежен „до червено“

MV Agusta F3 Rosso е модернизиран за 2021 г. Спортният байк, символ на италианската фирма стартира като част от промените, които се правят на цялата гама.

Легендарният модел MV Agusta F3 е получил лека актуализация за 2021 г. Нивото на оборудване „Rosso“ на фирмата е разширено, за да включи суперспортната машина.

F3 вече се предлага само в 800-кубикова конфигурация, след като 675 излезе от гамата. Почти десетилетие след старта си, тази машина все още се счита за един от най-атрактивните спортни мотоциклети на пазара.

Като такъв, MV Agusta не се е забъркал твърде много с философията си „Мотоциклетно изкуство“. Що се отнася до дизайна, въпреки че въвеждането на „червения“ F3, освежаването на цветовете е добре дошло, за да нанесе удар и на „образува нерви“ на своите конкуренти.

Освен своята свежа цветова схема, която се различава от познатите червено и сребристо на „стандартния“ модел и черното и червено на по-спортния RC, Rosso има нов ауспух. Той извлича максимална производителност и отличителен трицилиндров тътен от мощният 147 к.с. двигател с обем 800 куб.см.

Също така ново е 5,5-инчовото TFT табло, в което се помещава част от новата IMU система, която дава на F3 Rosso възможност за фина настройка на ABS-а и тракшънконтрола (TC), като се вземат предвид ъглите на наклона.

Въпреки че 675 вече не се продава, машината продължава да представлява MV Agusta в шампионата WorldSSP за 2021 г. поради настоящите разпоредби за хомологация. Той се конкурира с еднократно участие, водено от Ники Тули.

Независимо от това, MV Agusta планира да въведе версията 800 от 2022 г., когато серията отвори своите правила. Тогава ще е позволено да участват модели до 960 кубика, като например Ducati V2 и Triumph 765 Street Triple / Daytona хибридна машина.

F3 сега е единственият спортен мотоциклет MV Agusta, останал в гамата след спирането на F4 през 2019 г. Новите собственици на MV Agusta обаче казват, че има план за възраждане на по-големия спортен мотоциклет в бъдеще на фона на значително разширяване на гамата. Това ще стане с идването на нови инвестиции и сделка с китайската фирма Loncin. Това ще доведе до сътрудничеството при производството на модели с малък обем от MV Agusta.