MV Agusta представи лимитиран MV Agusta Superveloce ALPINE

Производителят от Варезе MV Agusta продължава да показва модели в лимитирани серии. Сега отново представи ретро спортен байк, сега вдъхновен от света на автомобилите или по-точно от Alpine. Такова е и името на мотоциклета – MV Agusta Superveloce ALPINE.

MV Agusta си сътрудничи с френската автомобилна марка за спортни автомобили Alpine. За вдъхновение на новата машина е взета спортната кола Alpine A110.

MV Agusta Superveloce ALPINE технически почти не е променен. Той е с предишния трицилиндров редови 798-кубиков двигател, с мощност 147 к.с. при 13 000 об/мин.. Сега обаче е с DLC покритие на части от мотора и отговаря на стандартите Euro5.

Електрониката също е подобрена. Superveloce ALPINE е първият мотоциклет на компанията с 800 кубика, който има лаунчконтрол и уиликонтрол (FLA) срещу повдигане на предното колело. Тази  система ще бъде поставена и на серийните мотори през 2021 г. На мотора е монтирана и заводската, разработена специално за модела Superveloce титаниева изпускателна система Arrow, която върви с Race ECU.

Външните промени са повече. Започва се от синьо-сивата заводска цветова схема. Моторът е с пълен карбонов пакет. Освен това има уникални аксесоари като седалка от алкантара със син шев, карбонови елементи, кожен ремък на резервоара за гориво с надпис Alpine. Естествено има и табелка на кормилото, на който е написан номера на мотоциклета от общо 110 броя.