Mustang Cobra Jet 1400 – първият фабричен и напълно електрически прототип на драгстер

Не е твърде шумен и не използва капка гориво. Но е проектиран да измине  четвърт миля за  8 секунди при повече от 270 км/ч. За първи път Ford Performance представя единствения по рода си драгстер, Mustang Cobra Jet с изцяло електрическо задвижване.
Прототипът на Mustang Cobra Jet 1400, задвижван от батерия, е създаден по предназначение. Предвижда се да достави над 1400 к.с. и 1500 Нм моментален въртящ момент. Така демонстрира възможностите на електрическия силов агрегат при драгстерите. Това е една от най-взискателните и конкурентни състезателни среди .
След дебюта на изцяло електрическия SUV Ford Mustang Mach-E – първият, изцяло електрически Mustang, прототипът на Mustang Cobra Jet 1400 е още една възможност за усъвършенстване на наследството и производителността на Mustang.
Едновременно с това той включва някои от най-модерните технологии, за да се присъединият към бъдещите силови двигатели на Ford. Mustang Cobra Jet 1400 е създаден в чест на Cobra Jet. Той за първи път доминира в драг надпреварите в края на 60-те години на миналия век. Все още е основна сила в драг състезанията.
Ford Performance продължава да тества Cobra Jet 1400 преди световния си дебют по-късно тази година на драг състезание. На него фенове, медии и конкуренти ще се срещнат със състезателния автомобил и ще видят точно на какво е способен.
За да постигне максимална ефикасност на проекта, Ford Performance се обедини с няколко способни и специализирани доставчици:

  • MLe Racecars – конструктор на превозни средства, дизайнер, интегратор и тунер
  • Watson Engineering – поддръжка и разработка на шасита, строител на ролкови клетки
  • AEM EV – софтуер и калибриране и управление на двигателя
  • Cascadia – доставчик на инвертори и двигатели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.