Multistrada – 20 години емоции и иновации

  • Моделът, който промени историята на Ducati, давайки началото на една от най-успешните фамилии на базирания в Болоня производител на мотоциклети, става на двадесет години
  • Технологичните постижения, приключенията и емоциите са илюстрирани във временната изложба „Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration“, поставена в музея на Ducati
  • Multistrada ще бъде един от главните герои на епизодите на Ducati World Première 2024, планирани от 19 септември до 7 ноември на официалния уебсайт на Ducati и в социалните медии

Multistrada (Multi-strada, което означава „Многопътен“). Никога едно име не е могло да бъде по-подходящо за мотоциклет, предназначен да остави своя отпечатък като малко други в историята на Ducati. Династия, която навършва 20 години през 2023 г. Това се 20 години иновативни технологии, пр оизводителност, емоции и приключения за разказване.

Multistrada е роден през 2003 г. с цел да предложи Ducati едновременно гъвкав и спортен, способен да се справи с всеки терен с максимална безопасност и здравина. Първата версия на мотоциклета беше Multistrada 1000 DS, отправната точка на семейство, което продължи да се развива през четири поколения, най-новото базирано на двигателите V2 и V4 Granturismo.

През своя двадесетгодишен живот Multistrada донесе със себе си богата история на иновации и технологични еволюции, които предефинираха стандартите на мотоциклетната индустрия, утвърждавайки се поколение след поколение като идеален спътник за всички ентусиасти, които обичат да откриват красотите на света и изживейте всяко пътуване във връзка с околния пейзаж и по пътя, сами или по двойки.

Сред най-важните иновации, въведени за първи път благодарение на Multistrada, които със сигурност трябва да бъдат споменати, са режимите на каране на модела от 2010 г., решение, което сега е широко разпространено при повечето мотоциклети от висок и среден клас. Multistrada V4, технологичният еталон на базирания в Болоня производител, представен на пазара през 2020 г., по това време беше първият мотоциклет в света, оборудван с преден и заден радар. Решение, което направи възможно въвеждането на системите Adaptive Cruise Control (ACC) и Blind Spot Detection (BSD), които подобряват комфорта и безопасността при каране. Също така на същия модел, Ducati представи решението Phone Mirroring, което трансформира таблото в навигатор с цветна карта, като същевременно поддържа видима информацията, необходима за каране на мотоциклета.

Multistrada V4 също така разполага с еталонни интервали на поддръжка, с проверки на хлабините на клапаните, зададени на всеки 60 000 км. Всички модели от семейството идват с ексклузивната гаранция “4Ever Ducati”, валидна за 4 години с неограничен пробег*.

За да отпразнува двадесетата годишнина на модела, който промени историята на базирания в Болоня производител, Ducati създаде временна изложба, озаглавена „Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration“ в своя музей.

Ентусиастите могат да се полюбуват отблизо на два от символичните модели на династията Мултистрада. От една страна, първата Multistrada 1000 DS, която въплъщава първоначалната визия и вдъхновение зад създаването на това семейство мотоциклети, а от друга страна, по-новата Multistrada V4 Rally, която напълно олицетворява пътя на иновациите и еволюцията, който моделът премина през последните двадесет години.

Всичко  е подсилено от кратък документален филм, който чрез изображения и свидетелства проследява историята и напредъка, характеризиращи този невероятен модел, от представянето му до най-новите версии.

Специалната изложба „Multistrada 20th – Twenty Years of Evolutionary Exploration“ ще остане отворена до началото на октомври със същото работно време като музея на Ducati, от понеделник до неделя от 9:00 до 18:00 часа и затворена в сряда.

Multistrada ще бъде един от главните герои на Ducati World Première 2024. След първия епизод, посветен на Ducati Monster 30° Anniversario, пет други срещи, от 19 септември до 7 ноември, ще разкрият също толкова нови Ducati модели за гамата 2024 на всеки две седмици.