Мотокрос СП: Десал печели в МХ1 след люта битка с Фросар

След люта битка във втория манш със Стивън Фросар с Yamaha. Трети стана испанеца Джонатан Бараган заради отличното си каране във втория манш.
Французинът Стивън Фросар с Yamaha спечели първия манш в клас МХ1. Събитията на трасето „Горна Росица” в това състезание се развиха много драматично в  в много драматично състезание. Фросар бе на първа позиция, но старта взе Кевин Стрийбос със Suzuki. Той поведе колоната след първия завой, следван от Фросар, Стийв Рамон със Suzuki и Макс Нагъл с КТМ. Още в края на първия сектор бе изпреварен от Фросар, а После пък Нагъл „видя сметката” на Стрийбос и на Рамон, за да се закрепи зад французина. Изостаналият на старта белгиец Клемент Десал със Suzuki започна атака, като изпреварваше пилотите пред себе си. Настигна Нагъл и си върна второто място от германеца, като се впусна в преследване на лидера. Малко преди финала обаче Десал падна, без това да се отрази н класирането му. Доста по-тежко падане неправи латвиеца Юстс Агустс с Honda, който бе откаран в болница.
Във втория манш поведе Десал, но на четвъртата обиколка бе изпреварен от Фросар, а после и от Джонатан Бараган /Исп/ с Kawasaki. След това обаче Десал атакува първо испанеца, а след това и Фросар. Така започна битката между двамата, като разликата между тях на моменти достигаше до десета или две. В последната обиколка Десал направи грешка, падна, но скочи като ужилен и продължи, за да завърши като победител, само на 1,2 сек. пред Фросар. За третото място се пребори Бараган. Така Фросар с победата си във втория манш спечели Гран При на България, въпреки че имат по 47 точки с Фросар. Бараган също има равен брой точки с Макс Нагъл, но е трети, отново заради по-силното си каране във второто състезание.    

Резултати
Първи манш
1.    Стивън Фросар с Yamaha 38:47.398
2.    Клемент Десал със Suzuki на 8.044
3.    Максимилиан Нагъл с КТМ на 19.535
4.    Давид Филипаертс с Yamaha на 23.876
5.    Давиде Гуарнери с Kawasaki на 42.423
6.    Джонатан Бараган с Kawasaki на 44.452
Втори манш
1.    Десал 39:21.139
2.    Фросар на 1.222
3.    Бараган на 13.352
4.    Евгений Бобричев с Honda на 19.955
5.    Руи Гонсалвеш с Honda на 22.354
6.    Нагъл на 23.603
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.