Мотокрос: Майкъл Иванов печели европейското в Севлиево

За втори път през този сезон Майкъл Иванов стъпва на подиума в европейското. Първият му бе на трасето в родния му град Троян, когато стана втори. През този сезон Майки стартира участва в 6 от 10-те старта на европейското и завърши осми със 189 точки. След Майкъл в Севлиево се класираха Бас Ваесен (Холандия) с КТМ и Влодимир Тарасов (Украйна) също с КТМ. Шампион на Европа за 2011 г. стана друг украинец – Ростислав Войсицкий с КТМ, но той стана 12-ти Севлиево. Точките, които спечели обаче му бяха напълно достатъчни, за да иpпревари испанецът Хорхе Сарагоса и да грабне титлата.
В клас Open също имаше българин на подиума. Това бе Николай Куманов, който финишира трети в общото класиране, като стана четвърти и в двата манша. Така събра достатъчно точки, за да заеме третото място на почетната стълбичка. Победата спечели Петер Бартош (Чехий), който стана и новият европейски шампион, а втори бе Ненад Шипек (Хърватия) с Yamaha.
В най-малкия клас – 65 куб. см първи стана Тамур Талвику (Естония) с КТМ. Шампион стана Хорхе Гарсия (Испания) с КТМ. Христос Сулиос спечели 9 точки от двата манша.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.