Мотокрос: Безплатна реклама по света, ако си платим масрафа

Кръг без пари и реклама гратис обещава ФИМ, ако България си плати дълговете. Това стана ясно на пресконференция днес. Председателят на БФ по мотоциклетизъм Богдан Николов е бил на среща с босовете на ФИМ и на световния мотокрос в Белгия.
Стана ясно, че спонсори на нашата федерация от Саудитска Арабия са платили чинно част от дълга ни към ФИМ в размер на 1 милион евро. Въпросният дълг се трупа от 2012 г. за това, че у нас се направиха кръгове от севотвия шампионат по мотокрос и супермото, но обещаните от държавата такси за състезанията, таках и не се отпуснаха. Тази година, заради борчовете ни, за първи път такива състезания нямаше. Освен платеният милион, остава да се платят още 1 милион и 275 хиляди евро. Богдан Николов каза: „Ако държавта не направи нишо и тези пари не се платят, на гърба на Бойко Борисов като премиер ще се запише крахът на българския мотоциклетен спорт.“
От ФИМ са предложили, ако си платим борчовете, да ни дадат безплатна реклама на един завой и един мост на всяко трасе от шампионата през 2016 г. Това са 19 кръга на 4 континента – Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Ако впросната реклама – например „Посетете България!“, трябва да се плати по тарифите на ФИМ, това би ни струвало 21 милиона евро. От ФИМ ни дават две места за 19 кръга без пари. Отделно безплатно у нас може да има и кръг от световния шампионат по мотокрос.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.