MotoGP70: В Каталуня се чества 70 години от първия старт в шампионата MotoGP70: В Каталуня се чества 70 години от първия старт в шампионата

Гран при на Каталуня не е само 7-и кръг от MotoGP  тази година. Днес  се навършиха 70 години от първото състезание Гран при в световния шампионат.

Така през 1949 г. започна еволюцията на MotoGP. За да отпразнува годишнината, Маверик Винялес излезе на турне из Барселона. Той показвайки миналото и настоящето с различни мотоциклети.

В един от най-посещаваните градове в света няма недостиг на забележителности. В шест емблематични локации беше представен различен мотор на всеки производител на MotoGP. Там бяха и машините, които са спечелили първите победи в първия шампионат – 350 куб. см Velocette, 250 куб. см Moto Guzzi и 125 куб. см. Mondial.

Те заеха централно място заедно с моторите за 2019 г. – Honda, Ducati, Suzuki, Yamaha, KTM и Aprilia. Така те демонстрираха корените на MotoGP и неговата еволюция.

Това не бе всичко. Маверик Винялес показа и гледките около града. Той бе на Тибидабо – най-високият от планините Колсерола, които са на север от Барселона. Там се вижда една от най-красивите гледки в Каталуня. На Тибидабо е храма Expiatori del Sagrat Cor (Църквата на Светото сърце Исусуво) и известния увеселителен парк, също носещ името Тибидабо. До там Винялес стигна с Yamaha TZ 350 от 1975 г.

По пътя към върха, Винялес спря на страхотния вю пойнт Мирадор де Сарриа. След това на върха той отново сезна на мотоциклета си, с който ще стартира в този състезателен уикенд.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *