MotoGP: Suzuki представи изцяло новите си цветове за сезон 2020

Екипът на Suzuki Ecstar представи отбора си и двамата си пилоти – Алекс Ринс и Хоан Мир. Показани бяха и новите цветове – сребърно и синьо, с които са боядисани мотоциклетите GSX-RR.
Церемонията бе днес на пистата Сепанг в Малайзия. Отборът на Suzuki Ecstar започва новото десетилетие със забележимо присъствие на пистата. Целите на екипа са твърдо насочени към бъдещето. Същевременно отборът отдава значимото на своето знаменито състезателно минало.

През 2020 г. се отбелязва 60-тата годишнина от присъствието на Suzuki в състезанията.

Това ще бъде отбелязано с новата цветова схема на екипа. Елегантната комбинация е от познатото синьо, смесено с по-традиционно сребърно шисти. Това се вижда и по екипите на амбициозния дует – Алекс Ринс и Хоан Мир. На церемонията присъстваха Шиничи Сахара – шеф на проекта за MotoGP, техническия мениджър Кен Каваучи и  мениджъра на отбора Давиде Бривио.

Този сезон GSX-RR ще почете богатото състезателно родословие, което Suzuki стартира през 1960 г. с участието си в ТТ на остров Ман. Само две години по-късно Ернст Дегнер спечели там първото състезание в Гран При за Suzuki. Тогава взе също и първата си титла в световния шампионат в клас 50 куб. см.
От тогава Suzuki като производител отбеляза дълъг списък от успехи. Сред тях са още 14 титли в световното първенство. Така се стига до най-новите две победи през 2019 г. с Алекс Ринс на Гран При на Америка и на Великобритания.

Успехът дойде, благодарение на успешната и впечатляваща комбинация на Ринс и Мир, с екипа на Suzuki Ecstar.

Младите испанци влизат в сезон 2020 след успешна и благодатна 2019. Тимът завърши на 4-то място миналата година, като 11 пъти бе в топ 5 на финала. Ринс взе две отлични победи, като доказа своето място сред най-добрите състезатели в MotoGP. Той е готов да атакува новия сезон с намерение да надгради резултатите си. Иска да добави още трофеи в кабинета.
Хоан Мир завърши забележителен сезон като новак с Suzuki Ecstar. През 2019 г. той има класиране в топ 10 от общо 10 финала. Петото място в Австралия беше най-добрият му резултат. Той е уверен, че през 2020 г. ще бъде по-бърз и по-силен с GSX-RR. Все пак той вече и свикнал с работата на екипа в елитния клас.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.