MotoGP: Пол Еспаргаро в Repsol Honda, Алекс Маркес още две години с HRC

Както се очакваше, два договора на Honda Racing Corporation вече са факт. Новият пилот на Repsol Honda от 2021 г. е Пол Еспаргаро. Той ще бъде съотборник на Марк Маркес в заводския отбор. Брат му Алекс Маркес остава с HRC до 2022 г.
Слуховете излязоха верни. Honda Racing Corporation днес обяви, че са подписали договор с испанеца Пол Еспаргаро. Бившият световен шампион в Moto2 става официален пилот на Repsol Honda. Договорът му е за две години – до края на 2022 г. Той и новият му съотборник Марк Маркес ще карат Honda RC213V.
Еспаргаро е един от най-опитните пилоти във висшия клас. Той кара в световния шампионат от 2006 г. и има 104 Гран при във висшия клас. Пол тази година е пилот на КТМ. Испанецът има не малък дял за развитието на мотора на австрийците.

В HRC за още две години остава и Алекс Маркес. Само че той няма да е съотборник на брат си Марк, а отива в  сателитния LCR Honda.


Тази година, за сезон 2020, който все още не е започнал, Алекс – бивш световен шампион в Moto3 и  Moto2, дебютира във висшия клас с Honda RC213V за екипа на Repsol Honda. След като спечели титлата в средния клас, Алекс доказа, че има опит на пистата.
Той прави сериозен прогрес в кариерата си i HRC.  Според проекта на отбора, 24-годишният испанец отива  в края на 2020 г. в екипа на LCR Honda. Той ще бъде на мястото на Кал Кръчлоу, който се оттегля. След натрупване на опит и постигане най-вече на добри резултати, нищо чудно Алекс Маркес отново да бъде повикан в заводския отбор.

От HRC благодариха на Кал Кръчлоу за неговия усърден и неуморен труд след присъединяването си към HRC през 2015 г.

Британецът има три победи и 12 подиума за тима на Лучо Чечинело. Кръчлоу е и един от пилотите, който работиха много интензивно по развитието на Honda RC213V. Кал имаше страхотна обратна връзка с инженери и механици. Затова изигра ключова роля за разработването на мотора.
По всяка вероятност Кръчлоу ще напусне пистата. Поне такова е неговото желание, за да се отдаде на семейството си. Не е изключено обаче да го видим и в някой друг отбор.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.