MotoGP: Michelin става официален главен спонсор на Гран При на Австралия

Ексклузивният доставчик на гуми за MotoGP – френската компания Michelin става официален главен спонсор на Гран При на Австралия, която ще бъде на 23 октомври 2016 г. Състезанието, което е на пистата Филип Айлънд ще носи името Michelin Australian Motorcycle Grand Prix.
Това състезание е обичано не само от феновете, но и от самите пилоти. От утре на тази писта започват вторите официални тестове преди новия сезон. Пистата Филип айлънд е в календара на Гран При от 1989 г. и е едно от най-интересните състезания в последните десетилетия. През миналата година четирима пилоти си разменяха местата за победата.
Човечето на Michelin – Бибендум, както и емблемата на компанията, ще присъстват на цялата писта. Този договор допълнително подчертава важността, която Michelin отдават на шампионата MotoGP, а също и на австралийската Гран При, която е едно от най-популярните състезания сред феновете и ездачи. Филип Айлънд е истинско предизвикателство за новите гуми Michelin, тъй като пилотите от MotoGP достигат на правата „Гарднър“ и към завоя „Дуън“ скорост от почти 350 км/ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.