MotoGP: Маркес получи зелена светлина да кара на Херес

Марк Маркес получи зелена светлина за да се върне още утре на пистата Херес. Той ще участва в тренировките на MotoGP само два дни след като се подложи на операция на счупената ръка. Алекс Ринс и Кал Крачлоу също минават през медицински преглед днес.
Само два дни след като се подложи на операция за счупената му дясна ръка, шампионът на MotoGP Марк Маркес беше прегледан и получи разрешение на пистата този уикенд за Гран при на Андалусия.
Звездата от Repsol Honda се контузи на височина от 150 км / ч. в последните обиколки на състезанието миналата неделя на Херес. Падането бе края на изключителния рейд на испанеца от 19-о до 3-о място.
От Honda вече обявиха, че Маркес няма да се възстанови за втория старт на Херес . Даваха му срок да се върне най-рано в бърно на 7-9 август. След това дойде новината, че Маркес не се е отказал през този уикенд. Той дойде в падока на Херес в днес сутринта, без дори да има връзка за обездвижване на ръката си.
След това в ранния следобед се проведе фитнес тест за Маркес, Кал Крачлоу – с фрактура на китката и Алекс Ринс с дислоцирано рамо. Двамата също са получиха разрешение да участват на тренировките утре.

Последният път, когато топ пилот направи такова ранно завръщане на пистата от операция беше Хорхе Лоренсо през 2013 г.

Пилотът от Майорка счупи ключицата си през първия ден в Асен, претърпя операция в Барселона, след което се завърна и стана пети в състезанието. После обаче пилотът на Yamaha падна на следващия кръг Заксенринг в Германия и повреди пластината в рамото си. Това стана по време на тренировките и се наложи нова операция. Същата година Хорхе загуби титлата от Маркес.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.