МотоGP: Маркес може да изкара цялата си кариера в Honda според Роси

На въпрос дали Маркес, спечелил всички надпревари от началото на сезона, може да се озове в подобна ситуация, Роси отговори:
– Честно казано, не знам какво е положението в Honda в момента. Може да се е променило. През 2003 г. на мен ми бе необходима различна мотивация. Това е нещо, което изпитваш вътре в себе си, в сърцето си. Изборът ми да отида в Yamaha бе страхотен лично за мен. Но всеки пилот има своя история, различна кариера и собствени усещания. Според мен, Марк може да се състезава за Honda през цялата си кариера, ако се чувства добре там.
Договорът на Маркес, както и тези на още няколко топпилоти в MotoGP, изтичат в края на настоящата година. Засега младият испанец няма намерение да сменя отбора си. Роси пък завърши теста на Херес с трето време, само на 0,326 сек от шампиона. Най-доброто му време бе дадено в симулационна квалификационна серия.
– Нямахме кой знае колко нови неща за тестване, но тренировката бе важна – коментира италианецът. – Работихме по електрониката, за да подобрим ускорението, както и по някои детайли от шасито, за да улесним влизането в завоите. Набелязахме и посоки за развитие на мотора. Новото шаси, използвано за по-добра стабилност при спиране, ми харесва повече от предишното. Ще продължа да го използвам и в Льо Ман.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.