MotoGP: Лоренсо и Роси представиха мотора Yamaha в Джакарта

Там бяха представени и новите цветове на машините на Yamaha Factory Racing за 2014 г.
Преди това Лоренсо бе поканен на закуска в резиденцията на губернатора Уидодо. След това двамата минаха под традиционния тропически дъжд до кметството, където ги чакаше Роси за представянето. Важни хора от мениджмънта на Yamaha Indonesia също се присъединиха към пилотите и губернатора на пресконференцията, на която бе представено новото оцветяване на мотоциклета за 2014 г. От Yamaha имат намерение тази година да си върнат титлите в MotoGP. Това не е първо посещение на Лоренсо и Роси в Индонезия. Пилотите на Yamaha Factory Racing няколко пъти са посещавали страната в Югоизточна Азия, тъй като това е един от най-важните пазари за японския производител.
Лоренсо каза, че му харесва оцветяването на мотоциклета, с който той изглежда много елегантен, но за него по-важно е да разбере какви са възможностите му на пистата, което ще стане на Сепанг в началото на следващия месец. Испанецът каза шеговито, че след както са извадили металните пластини в рамото му е станал по-лек. Въпреки това тренира усилено, защото пък качил килограми по Коледа и иска да ги свали.
Валентино Роси от своя страна изтъкна, че тима слага официално началото на сезона в Джакарта и не може да си спомни дали досега Yamaha е правила представяне на новата машина извън Европа. Събитието е специално, защото  Yamaha  даде шанс на индонезийските дилъри шанс да бъдат домакин на разкриването на М1 за 2014 г. в Джакарта, тъй като това е важно за бизнеса.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.