MotoGP: Катар отменя състезанието във висшия клас заради конронавируса

Поради въвеждането в сила на ограничения за пътуване в Катар, засягащи пътниците от Италия, висшия клас няма да има състезание в Лосаил. ФИМ, IRTA и Dorna съжаляват за обявяването на отмяната на всички сесии от клас MotoGP за Гран при на Катар, включително състезанието.

Продължаващата епидемия от коронавирус доведе до влизането в сила на ограниченията за пътуване в Катар.

Те засягат пътниците от Италия, наред с други страни. От днес всички пътници, които пристигат в Доха с директни полети от Италия или са били в Италия през последните 2 седмици, ще бъдат откарани направо в карантина за минимум 14 дни. Италия играе жизненоважна роля в първенството и в клас MotoGP. Това е както на пистата, така и извън нея. Става въпрос не само за пилоти, но и за инженери и механици в отборите.

Затова е взето решение да се отмени надпреварата във висшия клас.

Отборите и състезателите от класовете Moto2 и Moto3 вече бяха в Катар за тридневния официален тест на Лосаил. Те са в Катар от средата на седмицата. Затова състезанията в двата класа остават. Така лекият и междинният клас ще се състезават в първия кръг за сезона от 6 до 8 март. Същото ще важи и за Купата Idemitsu Asia Talent, която ще има две състезания по време на Гран При на Катар, както първоначално е било планирано. Графикът ще бъде преработен.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.