MotoGP: И Пуч опроверга слуховете, че Пол Еспаргаро идва в HRC

От няколко дни се носят усилени слухове около Пол Еспргаро. Говори се, че звездата на Red Bull KTM Factory Racing ще кара Honda. Пол Еспаргаро беше в центъра на спекулациите в MotoGP, оксобено през последните 48 часа.
Някои медии – включително Sky Sport Italia, Autosport и Motorsport предположиха, че сделката между испанския пилот и HRC за 2021 г. е почти завършена.
Това е доста шокиращо, като се има предвид, че мотоциклетистите от MotoGP все още не са се състезавали през 2020 г. Затова такова съобщение предизвиква множество въпроси. Главният е за това, къде ще отидат другите състезатели в края на 2020 г.

Мениджърът на екипа на Repsol Honda Алберто Пуч отрече, че Еспаргаро – или някой освен Марк Маркес, е сложил подпис на договор с Honda през този сезон.

Пуч казва: „HRC винаги мисли за настоящето и бъдещето на своята структура, от по-ниските категории до MotoGP. Поради обстоятелствата, в които се намираме, този сезон не се развива по обичайния начин. Това не означава, че Honda спира да планира възможно най-доброто бъдеще за всички свои състезатели. Нямаме подписани договори с никого, които вече не са обявени.“
За сайта motogp.com, мениджърът на екипа на LCR Honda Лучио Чечинело обяви, че HRC води преговори с двамата си сегашни пилоти. Това са Кал Кръчлоу и Такаки Накагами, чиито договори са за подновяване за 2021 г.
Другият въпрос е за Алекс Маркес от Repsol Honda. Той все още не е карал в нито едно състезание за тима. Договорът му бе подписан в края на миналия сезон за 2020 г. Според motogp.com, все още нищо не е подписано. Феновете на MotoGP с нетърпение очакват официално потвърждение кой HRC ще е съотборник на Марк Маркес през сезон 2021.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.