MotoGP: Гран При на Тайланд бе избрана за най-добрата и то при дебюта MotoGP: Гран При на Тайланд бе избрана за най-добрата и то при дебюта

Още при първото посещение на MotoGP в Тайланд на пистата Чанг, състезанието бе определено като най-добрата Гран При за сезон 2018. Това бе решено от Гран При комисията.

Огромният интерес си пролича още по време на първото посещение на пистата Чанг по време на тестовете. Феновете окупираха пистата, за да видят първото представяне пилотите о шампионата преди първата Гран При в Тайланд.  На предварителното събитие в Банкок, MotoGP бе представена пред повече от 100 представители на медиите лично от световния шампион Марк Маркес. Така след като състезанието бе посрещнато с огромен интерес, то бе обявено за най-доброто от сезона  в MotoGP.

На състезанието в Бурирам присъстваха с над 220 000 души за трите дни. Надпреварата бе наистина страхотна, посочена като съвременна класика, тъй като Маркес се справи с Андреа Довициозо на последния завой, като двамата направиха един от най-добрите двубои в последните няколко сезона. Така тайландската Гран При се превърна в една от най-вълнуващите през сезона. Сега Тайланд гледа към 2019 г., като ще се бори за спечели най-престижното  отличие.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *